ZA PODRŠKU NEVLADINOM SEKTORU IZDVOJENO 147.208 KM

U Općini Centar potpisani ugovori sa organizacijama civilnog društva

Danas je u Općini Centar upriličeno potpisivanje ugovora sa predstavnicima organizacija civilnog društva o finansijskoj podršci ove lokalne zajednice za implementaciju projekata namijenjenih građanima općine Centar.

Ranije je ugovore potpisao načelnik Srđan Mandić, a današnjem prijemu u ime Općine Centar pristustvovala je pomoćnica za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport Lejla Dizdarević.

Naime, Općina Centar Sarajevo završila je bodovanje projektnih prijedloga pristiglih na javni poziv organizacijama civilnog društva za predaju prijedloga projekata, koji će biti finansirani iz budžeta Općine Centar u 2024. godini. Općina Centar je za ovu namjenu izdvojila 147.208  konvertibilnih maraka.

- Prilikom bodovanja projektnih prijedloga, bitno je napomenuti da su kriteriji ispunjeni i da su to projekti, prije svega od značaja za našu lokalnu zajednicu. Velik broj projekata podržanih na ovom javnom pozivu usmjeren je prema zaštiti okoliša, afirmaciji sporta i zaštiti životinja. U narednom periodu ćemo zajedno raditi i promovisati sve koristi koje će naši građani i oni najmlađi, ali oni nešto stariji, imati od ovih 14 projekata, kazala je pomoćnica Dizdarević.

U toku javnog poziva organizacijama civilnog društva, koji je bio otvoren četiri sedmice, u Općinu Centar pristigla su 73 projektna prijedloga. Evaluaciona komisija je nakon pregleda pristiglih zahtjeva izbodovala sve projektne prijedloge koji su ispunjavali uslove i kriterije poziva te odabrala 14 projekata koji su u skladu sa prioritetnim oblastima.

Danas su predstavnici sljedećih organizacija civilnog društva potpisali ugovore: Udruženje "Centar razvojnih inicijativa"- „Bolnica za plišane igračke“, Udruženje "Prijateljice"-Fraktalni crtež u predškolskom obrazovanju“, Udruženje za psihosocijalnu promociju i pozitivnu afirmaciju humanih vrijednosti "Momentum" "Unaprjeđenje mentalnog zdravlja učenika prevencijom stresa u školskom okruženju“, Udruženje dramskih glumaca „Mundo Mondo"- Komedija „Ženski orkestar“, Udruženje sportsko plesni klub "Astorija"- „Univerzalna škola plesa – u susret svim generacijama“, Udruženje Foto - video klub "Valter"- „Škola fotografije 2024“, Udruženje za umjetničko stvaralaštvo i kreativni razvoj - "Eko atelje“, Udruženje Košarkaški klub "BBY"- Mini basket liga osnovnih škola općine Centar "Skills challenge", Fondacija za razvoj "Transformacija"- „Transformacija kroz yogu“, Udruženje klub sporta "Aerobic studio Lejla No1"- „Fitness ljeto na Betaniji“, Udruženje sindikata profesionalnih fudbalera u BiH- „Treninzi zaštite mentalnog zdravlja za mlade sportiste sa područja općine Centar“, Udruženje Bosanskohercegovačko Herpetološko udruženje Atra - „Gmizavci Sarajeva - Živjeti sa zmijama“, Udruženje „Dabster“- „Mjau domaćini: Inicijativa kućica u lokalnoj zajednici“, Udruženje "Lavli"- "Mahni pticama“.

17.07.2024.
BESPLATNI TRENINZI NA OTVORENOM ZA SVE GENERACIJE
Večeras počinje projekat „Fitness ljeto na Betaniji“
17.07.2024.
OPĆINA CENTAR FINANSIJER PROJEKTA
Započeli radovi na sanaciji stepeništa u Ulici Patriotske lige
17.07.2024.
POBOLJŠANJE USLOVA BORAVKA U ZAVODU PAZARIĆ
Općina Centar donirala 15.000 KM
Više vijesti