SARADNJA OPĆINE CENTAR I MINISTARSTVA

U toku radovi na obnovi prostorija za smještaj vrtića Šip

Načelnik Općine Centar Srđan Mandić danas je sa pomoćnicama Lejlom Dizdarević i Neirom Mlinarević posjetio prostorije budućeg vrtića na Šipu u Ulici Dejzina Bikića 6.

Naime, radnici firme „Interming“ d.o.o. Sarajevo izvode radove na adaptaciji prostorija za smještaj vrtića na Šipu, a na osnovu ugovora kojeg su ranije potpisali direktor pomenute firme Izet Bajramović, načelnik Općine Centar Srđan Mandić i kantonalna ministrica odgoja i obrazovanja Naida Hota-Muminović.

Nadležne službe Općine Centar su provele proceduru odabira najpovoljnijeg izvođača radova, a vrijednost radova iznosi 119.788 KM. 

-Odlučili smo da obnovimo objekat u kojem je nekada bila ambulanta porodične medicine koja je preseljena u drugu zgradu. Projekat u cijelosti finansira ministarstvo, dok će Opština Centar finansirati dodatne radove uređenja okoline objekta i uspostavljanja potrebnog dječijeg igrališta sa odgovarajućim sadržajem. Iskreno se nadamo da će radovi na obnovi prostorija biti okončani do septembra, objasnio je načelnik Mandić. 

Kako je navedeno u predmjeru i predračunu radova odabranog izvođača prvobitno su izvođeni pripremni radovi, demontaža, čišćenje i rušenje unutrašnje i vanjske dotrajale stolarije, uklanjanje pregradnih zidova, mašinsko skidanje keramičkih pločica, te dotrajalih podova. Nakon toga uslijedili su zidarski, gipsani montažni, bravarski, keramičarski, podopolagački, molersko-farbarski, radovi na elektro i hidroinstalacijama, kao i instalacijama grijanja. 

Kompletan projekat se realizuje u saradnji sa Javnom ustanovom „Djeca Sarajeva“. 

15.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Napreduju radovi na sanaciji trotoara u Ulici Koševo
15.07.2024.
JAVNA USTANOVA „CENTAR ZA SPORT I REKREACIJU“
Javni poziv za ostvarivanje prava na finansiranje trenažnog procesa
15.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Održane besplatne edukacije za trudnice i mlade roditelje
Više vijesti