NAČELNIK MANDIĆ UGOSTIO PARAOLIMPIJCA ERVINA BEJDIĆA

Općina finansirala kupovinu sportskog pištolja za streljaštvo

Načelnik Općine Centar Srđan Mandić ugostio je paraolimpijca u vazdušnom streljaštvu Ervina Bejdića zajedno sa predstavnikom Udruženja za sport i rekreaciju invalida Općine Novi Grad Zijadom Kamarićem.

Naime Ervin Bejdić, dugi niz godina najtrofejniji je paraolimpijac Bosne i Hercegovine u vazdušnom streljaštvu. Prethodnih godina, Ervin je na takmičenja odlazio sa šezdeset godina starim vazdušnim pištoljem, koji je na jednom od prethodnih takmičenja i zakazao.

Načelnik Općine Centar Srđan Mandić, prošle godine izdvojio je novčana sredstava za kupovinu novog sportskog pištolja za streljaštvo, sa kojim će Ervin od danas ići na nova takmičenja, ali i svjetsko prvenstvo koje je zakazano početkom naredne godine.  

Predsjednik Udruženja za sport i rekreaciju invalida Općine Novi Grad Zijad Kamarić zahvalio se načelniku Mandiću na finansijskoj podršci. Te naglasio da je Općina Centar odmah priskočila u pomoć za nabavku ovog pištolja, međutim zbog velikih administrativnih procedura, koje su trajale punih godinu dana, sportski pištolj za streljaštvo marke Pardini, je tek sada nabavljen i spreman za nova takmičenja.

25.07.2024.
EKIPE CIVILNE ZAŠTITE NA TERENU
Svakodnevna opskrba pitkom vodom naselja Gorica
Više vijesti