Općina će ulagati u poboljšanje stanja infrastrukture na Soukbunaru

Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je, zajedno sa svojim saradnicima, u prostorijama Mjesne zajednice „Soukbunar“ održao sastanak sa predstavnicima ove mjesne zajednice na temu unapređenja stanja infrastrukture ovog naselja općine Centar.

– Ovom prilikom smo sa načelnikom Ajnadžićem razgovarali i dogovorili neke konkretne korake oko projekata koji imaju za cilj poboljšanje uslova života naših sugrađana kao i povećanja sigurnosti od potencijalnih klizišta. Tako je dogovoreno da nastavimo projekat uređenja površine oko dječijeg igrališta „ciciban“ koje je izgrađeno prošle godine, kao i sanacija klizišta na dijelu Ulice Pećina, rekonstrukcija Ulice Urijan Dedina. Također je razgovarano o rekonstrukciji postojećeg vodovodnog sistema u Ulici Porodice Foht kao i o uklanjanju divljih deponija iz šest napuštenih objekata na području naše mjesne zajednice. Načelnik Ajnadžić je ovom prilikom obećao pomoć oko zamjene sijalica na postojećim reflektorima koji osvjetljavaju arheološko nalazište Debelo brdo. Razgovarali smo i na temu monitoringa klizišta na području Soukbunara kojeg provodi Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo, objasnio je Eso Tucaković, predsjednik Savjeta Mjesne zajednice „Soukbunar“.

 

Nakon održanog sastanka načelnik Ajnadžić je sa svojim saradnicima i predstavnicima MZ „Soukbunar“ obišao sve navedene lokacije. Na ovom sastanku su također bili prisutni Jasmin Gerin, savjetnik općinskog načelnika za pravna pitanja, Samir Šehović iz Službe za prostorno uređenje i komunalne poslove, te Alma Varatanović-Guso, urbanističko-građevinski inspektor Općine Centar.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti