Pomoć Općine Centar projektima održivog povratka u Srebrenicu

Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je, zajedno sa svojim saradnicima, u utorak 10. aprila 2018. godine primio u posjetu predstavnice Udruženja Pokret "Majke enklava Srebrenice i Žepe", koje su predvodile Kada Hotić i Munira Subašić.

Ovom prilikom razgovarano je o nastavku saradnje Općine Centar i pomenutog udruženja, posebno na projektima namijenjenim održivom povratku u Srebrenicu.

 

–Krajem aprila ove godine članice našeg udruženja žele prisustvovati iznošenju dokaza odbrane u slučaju protiv Radovana Karadžića u okviru žalbenog postupka na izrečenu presudu u Hagu, stoga nam je potrebna pomoć Općine Centar u organizaciji ovog putovanja. Također smo sa načelnikom Ajnadžićem razgovarale o obnovi nekoliko objekata za stanovanje povratnicima u Srebrenicu, objasnila je Kada Hotić.

 

Načelnik Ajnadžić je naglasio kako se rado odaziva pozivu za podršku ovom Udruženju.

 

-Općinska administracija će nastaviti sa podrškom započetim projektima obnove stambenih jedinica povratnicima u Srebrenicu, koje realizujemo putem Službe za rad, socijalna pitanja, zdravstvo, izbjegla i raseljena lica Općine Centar. Također želimo obezbijediti finansijsku pomoć za organizaciju obilježavanja godišnjice genocida u Srebrenici u julu ove godine, te imamo u planu realizovati projekat izgradnje jednog sportskog i jednog dječijeg „ciciban“ igrališta u Srebrenici. Svakako da želimo pomoći u odlasku članica Udruženja u Hag, jer smo svjesni koliki je značaj njihove prisutnosti tokom procesa protiv ratnih zločinaca, objasnio je Ajnadžić.

 

Putem Službe civilne zaštite Općine Centar također je u planu realizacija obnove jedne saobraćajnice u Srebrenici za šta će ugovor načelnik Ajnadžić potpisati zajedno sa zamjenikom načelnika Opštine Srebrenica Nerminom Alivukovićem, tokom svoje posjete Srebrenici koja je planirana uskoro.

 

U ime Udruženja Pokret "Majke enklava Srebrenice i Žepe" današnjem sastanku su također prisustvovale Nermina Lakota i  Sabaheta Fejzić, dok je u ime Općine Centar bila prisutna Jasna Beba, sekretar Općine, Vahid Bećirević, pomoćnik načelnika za civilnu zaštitu kao i Belma Bašović iz Službe za rad, socijalna pitanja, zdravstvo, izbjegla i raseljena lica Općine Centar.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti