Pripreme za obilježavanje Dana Općine Centar od 2. do 9. maja

Organizacioni odbor za obilježavanje Dana Općine Centar od 2. do 9. maja, na čelu sa predsjedavajućom Općinskog vijeća Centar Karolinom Karačić, održao je u utorak, 10. aprila 2018. godine sastanak posvećen pripremama za obilježavanje 2. maja kada Općina Centar slavi svoj praznik njegujući uspomenu na herojsku odbranu Sarajeva od agresorskih napada 1992. godine.

Na sastanku Organizacionog odbora je razmatran prijedlog protokola aktivnosti i manifestacija koje se u općini Centar tradicionalno održavaju od 2. do 9. maja.

 

Prema okvirnom programu manifestacija, predstavnici Općine Centar i boračkih udruženja će povodom 2. maja – dana Općine Centar položiti cvijeće na gradska spomen-obilježja, mezarja i groblja i odati počast poginulim braniteljima i svim žrtvama agresije 1992-1995. godine.

 

I ove godine će biti održana svečana sjednica Općinskog vijeća Centar na kojoj će biti uručena priznanja Općine Centar ovogodišnjim dobitnicima i proglašen Policajac godine. Osim toga, predstavnici Općine će uručiti simbolične novčane donacije socijalno ugroženim boračkim porodicama.

 

U sklopu obilježavanja Dana Općine Centar planiran je i ove godine susret boraca učesnika dešavanja 2. maja ratne 1992. godine koji će biti održan u dvorištu u Ulici maršala Tita 54, zatim izložba ratnih fotografija u galeriji ''Preporod''. Također će biti upriličeno tradicionalno druženje pripadnika nekadašnjeg ratnog Odreda Zagreb te obilježavanje godišnjice formiranja Odreda Soukbunar. Bit će organizirana posjeta učenika završnih razreda osnovnih škola sa Centra ratnom tunelu ''Dobrinja-Butmir'' gdje će biti održan historijski čas o velikoj ulozi koju je tunel spasa imao za branitelje i građane u opkoljenom Sarajevu tokom proteklog rata.

 

Kao i proteklih godina, od 2. do 9. maja bit će održani prigodni kulturno-umjetnički  i sportski programi, a u organizaciji Komisije za pitanja mladih će 8. maja biti obilježen Dan mladih Općine Centar.

 

Na kraju sastanka Organizacionog odbora zaključeno je da njegovi članovi dostave svoje detaljnije prijedloge i sugestije koji će biti razmatrani na narednoj sjednici 17. aprila 2018. godine.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti