Nagrađeni osnovci koji su pobijedili na takmičenjima iz znanja

Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić upriličio je 13. aprila 2018. godine prijem za učenike osnovnih škola sa Centra koji su osvojili prva tri mjesta na općinskim takmičenjima iz matematike, fizike, informatike i geografije tokom ove školske godine.

Osim njihovih direktora i nastavnika, prijemu su prisustvovali savjetnici načelnika Mustafa Resić, Bećir Sirovina i Jasmin Gerin, pomoćnica načelnika za obrazovanje, kulturu i sport Jasmina Fazlić i saradnici.

 

Ovom prilikom je načelnik Ajnadžić nauspješnijim takmičara uručio novčane nagrade Općine Centar i to za osvojeno prvo mjesto 100 KM, za drugo 80 i za treće 70 konvertibilnih maraka.

 

Najbolji na takmičenjima učenika osnovnih škola sa područja općine Centar koji su osvojili prva mjesta su: Asja Ćatić, Uma Hasanović, Namik Hadžović, Adi Hujić, Nejra Vraneš, Admir Zatega, Kemal Bećarević i Armin Bojanić. Drugoplasirani su bili: Osman Hadžić, Nejra Hajrić, Amna Hadžihalilović, Adnan Durić, Beris Bajrović, Deni Paralović, Bakir Gracić, Nik Čolić i Hena Potogija, dok su treća mjesta osvojili: Tarik Bajrović, Armin Kadić, Benjamin Šukalo, Bašar Ćarovac, Mia Budalica, Kamran Karić, Ilma Kadrić, Nedim Bečić, Naila Delalić i Nihad Mandžo.

 

Načelnik Ajnadžić je čestitao nagrađenim učenicima na pokazanom stečenom znanju i zaželio im dalje uspješno školovanje.

 

-Vi ste naša budućnost, naša perspektiva, važni faktori u ovoj lokalnoj zajednici, nadam se i u gradu i državi Bosni i Hercegovini. Znanje je vaš iskreni prijatelj i trebate biti interoperabilni, multidisciplinarni, internacionalni i želim da svi budete poliglote i da pored bosanskog govorite više drugih jezika, jer je svaki strani jezik vaša prednost. Da biste prvo dobro govorili bosanski morate što više čitati knjige a manje biti na internetu. Stoga je ova lokalna zajednica prošle godine izdvojila 15 hiljada maraka kako biste imali besplatno članstvo u bibliotekama. Vaše slobodno vrijeme koristite racionalno i kvalitetno, bavite se sportom i drugim dobrim sadržajima, rekao je Ajnadžić i dodao da se Općina Centar bori za reformu školstva i da će brzo doći do primjene odluke Ustavnog suda FBiH da osnovno i predškolsko obrazovanje bude u nadležnosti općine. -Bez obzira na to, mi smo posvećeni stvaranju što boljih uvjeta u oblasti obrazovanja i želimo da to bude još i više, kazao je Ajnadžić.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti