Vijesti

13.12.2016.
Ajnadžić uručio bijele štapove i govorne satove slijepim osobama
Udruženje slijepih Kantona Sarajevo je u okviru realizacije projekta „Edukacijom i korištenjem tiflotehničkih pomagala povećati socijalnu integraciju slijepih osoba“, koji je finansirala Općina Centar, u utorak 13. decembra 2016. godine u svojim prostorijama (Ulica Podgaj 7) upriličilo podjelu bijelih štapova i govornih satova svojim članovima sa područja općine Centar. Bijele štapove i govorne satove slijepim osobama uručili su direktor Udruženja Fikret Zuko i načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić.
13.12.2016.
Ajnadžić posjetio gradilište na Nahorevu
Načelnik Općine Centar Sarajevo dr. Nedžad Ajnadžić zajedno sa saradnicima posjetio je lokalitet Nahorevskih brda gdje su, na koti od 1000 metara nadmorske visine, u toku armirano-betonski radovi na izgradnji rezervoara vode kapaciteta 250 hiljada litara.
13.12.2016.
Završena sanacija spomen obilježja na području općine Centar
Na osnovu ugovora o izvođenju radova kojeg je Općina Centar Sarajevo sklopila sa firmom „Sela“ d.o.o., okončani su radovi na sanaciji spomen obilježja na području općine Centar.
13.12.2016.
Načelnik Općine Centar upriličio prijem za ''zlatne odbojkaše''
U Općini Centar Sarajevo 13. decembra 2016. godine načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je upriličio prijem za aktuelne državne prvake u sjedećoj odbojci - Sportsko društvo invalida „Spid“, u čije ime su prijemu prisustvovali Mirza Hrustemović, Sabahudin Delalić, Dževad Hamzić i Asim Medić.
13.12.2016.
Općina Centar podržala projekat Udruženja “SOS – Kinderdorf International” sa 2.000 KM
Prema Zakonu o osnovama socijalne zaštite, djeca bez roditeljskog staranja imaju pravo na smještaj u ustanovu za socijalno staranje dok se ne osposobe za samostalan život. Udruženje „SOS – Kinderdorf International“ pokrenulo je projekat „SOS kuća za mlade Breka i polusamostalan život mladih u porodičnom modelu brige SOS dječijeg sela Sarajevo“, čiju realizaciju je, u sklopu podrške projektima nevladinih organizacija, finansijski pomogla Općina Centar Sarajevo sa 2.000 KM.
13.12.2016.
Sutra sjednica Općinskog vijeća Centar
U srijedu, 14. decembra 2016. godine u 11 sati u velikoj sali Općine Centar (Mis Irbina 1) bit će održana 2. redovna sjednica Općinskog vijeća Centar Sarajevo.
12.12.2016.
Rekonstrukcija vodovodne i kanalizacione mreže u Ulici Nedžada Mušića
Do kraja ove sedmice planirano je okončanje radova na rekonstrukciji fekalne kanalizacione mreže u Ulici Nedžada Mušića 1-11 (Mjesna zajednica „Hrastovi-Mrkovići“).
12.12.2016.
Besplatna škola skijanja za osnovce
Općina Centar, predvođena načelnikom dr. Nedžadom Ajnadžićem, kao i prethodnih godina, u saradnji sa Javnom ustanovom „Centar za sport i rekreaciju“ i u ovoj školskoj godini organizuje besplatnu školu skijanja za učenike osnovnih škola sa područja središnje sarajevske općine.
12.12.2016.
Održana javna rasprava o Nacrtu zakona o upravljanju zajedničkim dijelovima zgrade
U velikoj sali Općine Centar u petak 9. decembra 2016. godine održana je javna rasprava o Nacrtu zakona o upravljanju zajedničkim dijelovima zgrade.
12.12.2016.
Općina Centar podržala projekat “Mala škola pletenja i heklanja kroz ulični performans” sa 2.000 KM
“Udruženje humanitarno društvo Bosanske rukotvorine” je nevladina organizacija, uspostavljena i organizovana na izuzetno uspješan način koji objedinjuje kreativne, humanitarne, poslovne i psihoterapijske karakteristike, s ciljem aktivnog uključivanja žena, te očuvanja kulturne baštine i kvalitativnog unapređenja života.
09.12.2016.
Otvoreno klizalište na Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketu
Na šestom po redu Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketu, koji je otvoren prije dva dana u parku Hastahana na Marijin dvoru, u petak 9. decembra 2016. godine u večernjim satima također je otvoreno i klizalište na kojem će posjetioci moći besplatno klizati.
09.12.2016.
Formiranje Savjeta za kulturu i sport Općine Centar
Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić, u petak 9. decembra 2016. godine zajedno sa saradnicima, održao je sastanak sa istaknutim kulturnim i sportskim radnicima. Povod sastanka bio je razgovor o formiranju Savjeta za kulturu i sport Općine Centar, a u cilju intenziviranja sportskih i kulturnih aktivnosti na području središnje sarajevske općine.
09.12.2016.
U 2016. godini Općina pomogla 750 penzionera pri kupovini lijekova
Općina Centar Sarajevo godinama u kontinuitetu izdvaja finansijska sredstva za pomoć osobama treće životne dobi, a posebno onima koji nisu u mogućnosti sa njihovim minimalnim penzijama nabaviti osnovne životne potrepštine, među kojima su svakako i lijekovi.
09.12.2016.
Otvorena izložba likovnih radova u Centru za mlade na Gorici
U prostorijama Centra za mlade na Gorici, pod pokroviteljstvom Općine Centar, u četvrtak 8. decembra 2016. godine otvorena je izložba likovnih radova polaznika Likovne škole koja djeluje u Centru za mlade na Gorici. Izložbu su otvorili voditeljica Likovne škole Aida Filipović i direktor Centra za kulturu Sarajevo Senad Bostandžić.
09.12.2016.
U srijedu sjednica Općinskog vijeća Centar
U srijedu, 14. decembra 2016. godine u 11 sati u velikoj sali Općine Centar (Mis Irbina 1) bit će održana 2. redovna sjednica Općinskog vijeća Centar Sarajevo.
08.12.2016.
Načelnik Ajnadžić posjetio novootvoreni Sajam privrede u Skenderiji
Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je u četvrtak 8. decembra 2016. godine, zajedno sa saradnicima, posjetio Sajam privrede, poljoprivrede, zanatstva i roba široke potrošnje koji će pod motom "Domaća proizvodnja u službi građana" biti održan od 8. do 10. decembra u dvorani "Mirza Delibašić" u KSC Skenderija.
08.12.2016.
Ajnadžić posjetio Općinu Fojnica i Franjevački samostan Duha Svetoga
Načelnik Općine Centar Sarajevo dr. Nedžad Ajnadžić, zajedno sa pomoćnikom načelnika za civilnu zaštitu Vahidom Bećirevićem, u utorak 6. decembra 2016. godine, posjetio je Općinu Fojnica gdje ih je ugostio načelnik ove lokalne zajednice Sabahudin Klisura. Povod posjete bio je razgovor o međusobnoj saradnji ovih lokalnih zajednica, a prije svega u oblasti zaštite i spašavanja.
08.12.2016.
Općina Centar podržala projekat Ekološkog društva za zaštitu i uzgoj ptica sa 3.500 KM
Ekološko društvo za zaštitu i uzgoj ptica pokrenulo je projekat “Očuvanje i zaštita autohtone rase goluba “Sarajevski prevrtač”, te edukaciju i upoznavanje građana sa ovom autohtonom vrstom, čiju realizaciju je, u sklopu podrške projektima nevladinih organizacija, finansijski pomogla Općina Centar Sarajevo sa 3.500 KM.
08.12.2016.
Održano predavanje na temu „Rodna ili spolna ravnopravnost u jedinicama lokalne samouprave u FBiH
Planom stručnog obrazovanja i usavršavanja državnih službenika i namještenika u 2016. godini, u četvrtak 8. decembra ove godine, za uposlenike Kabineta općinskog načelnika i Službe za obrazovanje, sport i kulturu Općine Centar, održano je stručno predavanje na temu „Rodna ili spolna ravnopravnost u jedinicama lokalne samouprave u FBiH“.
07.12.2016.
U Sarajevu otvoren šesti Coca-Cola Sarajevo Holiday Market
U prisustvu velikog broja građana u parku Hastahana na Marijin Dvoru u Sarajevu večeras je svečano otvoren Coca-Cola Sarajevo Holiday Market koji već šestu godinu zaredom glavnom gradu BiH omogućava specijalnu, prazničnu atmosferu, originalne proizvode i mnoštvo druge zabave za sve generacije. Market je svečano otvoren nakon što su načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić, gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić, dogradonačelnik Abdulah Skaka, premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković, direktor Sarajevo Holiday Marketa Alis Brkić, generalna direktorica kompanije Coca-Cola HBC B-H Maria Anargyrou-Nikolić i direktor ekonomskog odjela USAID-a u BiH Thomas Rojas upalili lampice na bogato ukrašenoj jelci visokoj 14,5 metara.