Općina Centar i Udruženje ''Jesi li za basket?“ obnovili igralište kod osnovne škole u Fojnici

Zahvaljujući zajedničkoj saradnji Općine Centar i Udruženja ''Jesi li za basket?, u četvrtak 6. septembra 2018. godine u Fojnici u krugu Osnovne škole „Muhsin Rizvić“, ozvaničen je završetak radova na obnovi basket igrališta.

U ime Općine Centar završetku radova prisustvovali su načelnik dr. Nedžad Ajnadžić, predsjedavajuća Općinskog vijeća Karolina Karačić, Jasmina Fazlić, pomoćnica načelnika za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti Općine Centar, vijećnici Senada Bosno, Abid Jusić i Ahmed Gerin, a u ime Udruženja „Jesi li za basket?“, potpredsjednik Samir Avdić. Goste iz Sarajeva je dočekao načelnik Općine Fojnica Sabahudin Klisura.

 

Načelnik Ajnadžić je istakao da Općina Centar u kontinuitetu pomaže Fojnici.

 

-Ovo nije prvi projekat koji smo realizovali na području Fonjice. Drago nam je što smo u situaciji da možemo pomoći. Sa Udruženjem „Jesi li za basket?“ smo već obnovili igrališta u Srebrenici, a nakon ovog u Fojnici nastavit ćemo i dalje. U općini Centar ovaj projekat se pokazao kao pun pogodak. Djeca su zadovoljna i to nam je najveća nagrada, naglasio je Ajnadžić.

 

Klisura se zahvalio načelniku Ajnadžiću.

 

-Zahvaljujemo se načelniku Ajnadžiću i Općinskom vijeću Centar na ovom jako lijepom poklonu za našu omladinu. Ovo nije prvi put da Općina Centar pomaže našu malu općinu kao što je Fojnica. Do sada su izdvojili 20.000 KM za sanaciju putne komunikacije u naselju Hadrovice, nakon čega su također donirali iznos od 30 hiljada konvertibilnih maraka za sufinansiranje sanacije putne komunikacije u selu Živčići, kazao je načelnik Klisura.

 

Tokom prošle godine kroz realizaciju ovog projekta obnovljen je niz basket i košarkaških igrališta na području općine Centar dok je ove godine odlučeno da projekat bude proširen na druge manje razvijene općine u cijeloj Bosni i Hercegovini.

 

Krajem juna u srebreničkom naselju Osat predato je na korištenje obnovljeno košarkaško i fudbalsko igralište smješteno ispred područne škole u ovom naselju. Igralište su obnovili zajedničkim snagama Općina Centar, Udruženje ''Jesi li za basket'', kao i drugi sponzori i donatori.

 

Nakon Srebrenice i Fojnice planirana je obnova košarkaškog igrališta i u Goraždu. Za realizaciju obnove tri igrališta u Srebrenici, Fojnici i Goraždu iz ovogodišnjeg budžeta Općine Centar je izdvojeno je 25.000 KM.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti