Vijesti

04.01.2017.
Projekat Udruženja ”Sevdah za mlade” podržan sa 2.000 KM
Muzika se kao grana umjetnosti danas sve više uništava, te se time umanjuje njena vrijednost, a mladi su svakodnevno izloženi muzici koja šalje lošu moralnu poruku.
04.01.2017.
Odata počast na mjestu pogibije šest Sarajlija u Ulici Musala
Polaganjem cvijeća i odavanjem počasti, 3. januara 2017. godine, u ulici Musala 1, obilježena je 23. godišnjica ubistva članova porodica Tatarević i Dragnić.
01.01.2017.
16. sjednica Vijeća
30.12.2016.
Ajnadžić i Fišo razgovarali sa predstavnicima boračkih udruženja
Načelnik Općine Centar Sarajevo dr. Nedžad Ajnadžić, u petak, 30. decembra 2016. godine, zajedno sa predsjedavajućom Općinskog vijeća Karolinom Karačić i njenim zamjenikom Mustafom Mulićem ugostio je ministra za boračka pitanja Kantona Sarajevo Muharema Fišu, njegovog pomoćnika Osmana Smajlovića i predstavnike boračkih udruženja. Sastanku je prisustvovao i pomoćnik za boračko-invalidsku zaštitu Općine Centar Đulaga Hamza.
30.12.2016.
Inspektori Općine Centar na terenu vikendom i praznicima
Načelnik Općine Centar Sarajevo dr. Nedžad Ajnadžić donio je odluku kojom su uspostavljene dežure inspektora van radnog vremena. Ovakva odluka donešena je zbog sve učestalije pojave da se nelegalna gradnja i zauzimanje javnih površina vrše iza 16 sati, u danima vikenda kao i praznika.
30.12.2016.
Privrednici iz Dubaija prezentovali idejni park na Baricama
Investitori iz Ujedinjenih Arapskih Emirata Yakoob Al Zarooni i Ali Rasheed u prostorijama Općine Centar predstavili su idejni projekat gradnje tematskog parka sa zabavno rekreativnim sadržajem na lokalitetu Barice. Investitore su ugostili načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić, dopredsjedavajući Općinskog vijeća Mustafa Mulić i savjetnik načelnika za investicije Mustafa Resić.
30.12.2016.
Sanacija klizišta u Ulici Mehmeda Spahe
Početkom decembra ove godine angažovana firma za sanaciju klizišta u Ulici Mehmeda Spahe 8 (Mjesna zajednica „Trg oslobođenja-Centar“), „TB Inženjering“ iz Breze je započela sa realizacijom ovog projekta.
30.12.2016.
Ajnadžić i Karačić čestitali Novu godinu
Povodom Nove godine, načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić i predsjedavajuća Općinskog vijeća Karolina Karačić uputili su čestitke sa željom da 2017. bude mnogo bolja od godine na izmaku.
29.12.2016.
Podijeljeni paketići štićenicima Doma Bjelave
Povodom predstojećih novogodišnjih praznika načelnik Općine Centar Sarajevo dr. Nedžad Ajnadžić, dopredsjedavajući Općinskog vijeća Mustafa Mulić i gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić posjetili su danas Dom za djecu bez roditeljskog staranja „Bjelave“ i tom prilikom zajedno sa Djeda Mrazom podijelili novogodišnje paketiće mališanima.
29.12.2016.
Načelniku Ajnadžiću uručena povelja Udruženja logoraša
U Općini Centar u četvrtak 29. decembra organizovan je prijem na kojem su predstavnici Udruženja logoraša općina Centar i Stari Grad uručili povelje za dosadašnju finansijsku i materijalnu podršku radu ovog Udruženja.
29.12.2016.
Općina Centar želi da unaprijedi saradnju sa boračkim organizacijama
Na sastanku koji je organizovan u Općini Centar u četvrtak 29. decembra 2016. godine načelnik dr. Nedžad Ajnadžić je razgovarao o unapređenju dobre saradnje sa predstavnicima Koordinacionog odbora boračkih udruženja iz Centra, kojeg čini sedam boračkih udruženja. Ovom prilikom je načelnik Ajnadžić upoznao goste da Općina Centar nastavlja sa finansijskom podrškom projektima koje realizuju ova udruženja.
29.12.2016.
Isplata novčane pomoći za penzionere 4. januara 2017. godine
Služba za rad, zdravstvo i socijalna pitanja, izbjegla i raseljena lica Općine Centar obavještava korisnike stalne novčane pomoći koji ispunjavaju uslove u okviru projekta „Hljeb i mlijeko za penzionere“, da će isplata sredstava zbog novogodišnjih praznika biti prolongirana za srijedu, 4. januara 2017. godine.
29.12.2016.
Projekat Udruženja ”Klubova liječenih alkoholičara” podržan sa 2.500 KM
U savremenom društvu razvojem informatičkih tehnologija, dolazi do podizanja kvaliteta ljudskog života, ali istovremeno i do stvaranja negativnih posljedica, te razvijanja nekih novih poremećaja. Popularno se oni nazivaju „nove ovisnosti“, a to su ovisnosti o internetu, kocki i klađenju. Udruženje “Klubova liječenih alkoholičara“ pokrenulo je projekat „Nove ovisnosti, izazov za mlade“ čiju realizaciju je, u sklopu podrške projektima nevladinih organizacija, finansijski pomogla Općina Centar Sarajevo sa 2.500 KM.
28.12.2016.
Ajnadžić otvorio novi prodajni objekat
U prisustvu velikog broja zvanica i građana načelnik Općine Centar Sarajevo dr. Nedžad Ajnadžić i vlasnik komapnije „Amko komerc“ d.o.o Muamer Aleta svečanim presijecanjem vrpce su u srijedu, 28. decembra 2016. godine otvorili novi prodajni centar Amko komerca u Pionirskoj dolini.
28.12.2016.
Delegacija Općine Centar predstavila projekte privrednicima iz Turske
Počasni generalni konzul BiH u Izmiru i osnivač i počasni predsjednik Udruženja kulture Bosne i Hercegovine u Republici Turskoj Ahmet Kemal Baysak, zajedno sa turskim privrednicima posjetio je Općinu Centar gdje ih je ugostio načelnik ove lokalne zajednice dr. Nedžad Ajnadžić sa saradnicima.
28.12.2016.
Ajnadžić uručio akademskoj slikarki Savki Krčmar nagradu „Roman Petrović“
Načelnik Općine Centar Sarajevo dr. Nedžad Ajnadžić u galeriji „Roman Petrović“ svečano je otvorio tradicionalnu izložbu „Mali format“, koju Udruženje likovnih umjetnika Bosne i Hercegovine (ULUBiH) svake godine organizuje povodom božićnih i novogodišnjih praznika.
28.12.2016.
Općina Centar podržala projekat Udruženja ”Afirmacija” sa 2.000 KM
Na osnovu istraživanja Udruženja „Afirmacija“ ustanovljeno je da od 1991. godine u Sarajevu nema obuke sportskih pilota aviona i jedrilica kao osnove za dalje školovanje, nepostojanje aeromitinga u Sarajevu, u Službi za zapošljavanje nema nezaposlenih pilota i kontrolora leta, te nema osposobljenih pilota protivpožarnih aviona u Civilnoj zaštiti.
28.12.2016.
Usvojen Nacrt budžeta Općine Centar u iznosu od 45.610.870 KM
Općinsko vijeće Centar je u utorak 27. decembra 2017. godine, održalo četvrtu redovnu sjednicu koju je vodila Karolina Karačić, predsjedavajuća Vijeća.
28.12.2016.
Obavljeno glasanje za vijećnike u Gradskom vijeću Sarajeva
Na trećoj redovnoj sjednici Općinskog vijeća Centar, održanoj 27. decembra 2016. godine, vijećnici su se tajnim glasanjem izjasnili o utvrđenim kandidatskim listama za izbor vijećnika iz Centra za Gradsko vijeće Sarajeva.
27.12.2016.
Potpisan Sporazum koji označava početak izgradnje škole na Šipu
Načelnik Općine Centar Sarajevo dr. Nedžad Ajnadžić i ministar za obrazovanje, nauku i mlade KS dr. Elvir Kazazović potpisali su u utorak 27. decembra 2016. godine Sporazum o zajedničkom finansiranju izgradnje objekta osnovne škole na Šipu.