Nastavak projekta uređenja pristupnih saobraćajnica u Ulici Maria Mikulića na Koševskom brdu

Početkom ove sedmice započeli su pripremni radovi na izgradnji pristupne saobraćajnice u Ulici Maria Mikulića na Koševskom brdu.

Pristupni put čije uređenje finansira Općina Centar će polaziti od glavne saobraćajnice između brojeva 59 i 61 i ide do broja 65.

 

Za realizaciju poslova angažovani su radnici građevinske firme „Grakop“ iz Kiseljaka sa kojim Općina Centar ima potpisan okvirni sporazum o izvođenju radova na izgradnji, rekonstrukciji i sanaciji ulica u Centru. 

 

Planirana trasa novog pristupnog puta prolazi zemljom koja je u zemljišno-knjižnom izvodu upisana kao javno dobro.

 

Prije započinjanja pripremnih radova urbanističko-građevinski inspektori iz Inspektorata Općine Centar uklonili su bespravno postavljenu željeznu kapiju.

 

Sa uređenjem nove pristupne saobraćajnice riješit će se dugogodišnji problem stanara ovog dijela Ulice Maria Mikulića. Gradilište je početkom sedmice obišao i načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić.

 

Općina Centar je također ove godine u iznosu od 97.000 KM finansirala realizaciju projekta asfaltiranja nove saobraćajnice koja je spojila dva odvojena dijela Ulice Maria Mikulića, čime je trajno riješila dugogodišnji problem stanara ovog dijela Koševskog brda koji sada imaju izlaz na druge saobraćajnice.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti