Općina poziva nadležne da riješe problem polomljenih ploča u Titovoj, a ako neće neka prebace nadležnost ovoj lokalnoj zajednici

Šetnica u Titovoj ulici je najprometnija u Sarajevu, a vjerovatno i u cijeloj Bosni i Hercegovini.

I kao takva trebala bi biti najuređenija i ogledalo jedne evropske države. Međutim, stalna oštećenja na pločama i pored silnih popravki šalju negativnu sliku, ali i izazivaju revolt kod naših sugrađana koji sa punim pravom negoduju.

Za šetnicu koja nije u nadležnosti Općine, a u želji da se riješe problemi, Općina Centar je u nekoliko navrata izdvajala sredstva kako bi se sanirala oštećenja. Međutim, sve to nije bilo dovoljno, tako da tokom cijele godine, bez obzira na silne popravke, građani svjedoče ispucalim, klimavim i poispadalim pločama.

Iz tog razloga, Općina Centar Sarajevo poziva nadležne u Kantonu Sarajevo da hitno i sistemski pristupe rješavanju ovog problema, te na kvalitetan i trajan način obnove ili rekonstruišu šetnicu u Titovoj ulici.

Ukoliko niko ne želi da riješi ovaj, za građane, jako veliki problem, Općina Centar Sarajevo je spremna preuzeti nadležnost nad ovom šetnicom i urediti Titovu ulicu po svjetskim standardima.

Da je ovaj projekat izvodljiv dokazuje i činjenica da je Općina Centar finansirala obnovu šetnice u Ferhadiji gdje su ugrađeni najkvalitetniji materijali, izgrađena staza za slijepe, te da na ovom dijelu glavne gradske šetnice više nema oštećenja.   

  

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti