Započela sanacija dijela Nahorevske ulice

Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić zajedno sa Samirom Šehovićem, pomoćnikom za investicije, komunalni razvoj i planiranje posjetio je Nahorevo gdje su u toku radovi na sanaciji lokalne ceste koja vodi kroz ovo naselje.

Tom prilikom načelnik Ajnadžić je u razgovoru sa stanovnicima naglasio da će na ovom području u narednom periodu biti realizovano još nekoliko krupnih infrastrukturnih projekata.

 

Trenutno je na području MZ „Nahorevo“ aktivna sanacija Nahorevske ulice u dužini od 80 metara, a u narednom periodu započet će radovi i u ostatku ulice koja vodi do Skakavca. Tom prilikom predstavnici Općine Centar su apelovali na stanovnike da se saobraćajnica koristi u što manjem kapacitetu kako bi se radovi što prije završili i kako bi ovaj projekat koji je od velikog značaja za stanovnike bio uspješno realizovan.

 

Pored obnove saobraćajnica, načelnik Ajnadžić je kazao da će u narednom periodu započeti i izgradnja potpornih zidova sa ciljem stabilizacije terena, a bit će okončan i projekat izgradnje novih niša za hajfiše.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti