Općina Centar nastavlja pomagati manje razvijene općine i održivi povratak u BiH

Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je sa načelnikom Općine Donji Vakuf Husom Sušićem potpisao ugovor o dodjeli finansijskih sredstava ovoj Općini za sanaciju oštećene putne komunikacije Ždralovići – Ajvatovica.
Općina Centar nastavlja pomagati manje razvijene općine i održivi povratak u BiH

Prema odredbama potpisanog dokumenta Općina Centar će iz ovogodišnjeg budžeta izdvojiti 20.000 KM za navedenu namjenu, dok će administracija Općine Donji Vakuf provesti sve potrebne procedure odabira najpovoljnijeg izvođača radova.

O samom projektu i njegovom značaju govorio je načelnik Huso Sušić.

– Finansijska  sredstva koja nam je odobrila Općina Centar iz Sarajeva ćemo udružiti sa sredstvima općina Donji Vakuf i Bugojno. Kako se radi o 2,8 kilometara jako zahtjevne, za izvođenje radova, putne komunikacije, u prvoj fazi ovog projekta planiramo ove godine započeti uređenje jednog kilometra puta. Ubrzo raspisujemo javni poziv za odabir najpovoljnijeg izvođača radova za ovu fazu projekta vrijednosti 60.000 KM. Nadam se da ćemo uz pomoć načelnika Ajnadžića i drugih općina naredne godine dogovoriti saradnju kako bismo uredili i ostatak ove putne komunikacije koja nam je potrebna zbog olakšanog prilaza autobusa do Ajvatovice, najvećeg dovišta u Evropi. Posjetioci koji dođu moraju pješačiti oko šest kilometara do dovišta, dok bi realizacijom ovog projekta ovaj put skratili na jedan kilometar. Zahvaljujem se Općini Centar na ovoj donaciji i nadam se da ćemo ovakvu vrstu saradnje ostvariti sa više općina u Kantonu Sarajevo, objasnio je načelnik Sušić.

Stručna služba Općine Centar Sarajevo će finansijska sredstva prebaciti na račune Općine Donji Vakuf u roku od pet dana. Općina Donji Vakuf ima obavezu da po okončanju realizacije ovog dijela projekta sanacije oštećene putne komunikacije dostavi finansijski izvještaj sa pratećom dokumentacijom o namjenskom utrošku odobrenih sredstava.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti