Vijesti

27.12.2016.
Vjerskim zajednicama za obilježavanje praznika donirano 25.000 KM
Općina Centar Sarajevo godinama izdvaja sredstva za pomoć vjerskim zajednicama. Pored toga što donira sredstva za obnovu, sanaciju, rekonstrukciju i izgradnju vjerskih objekata ova lokalna zajednica predvođena načelnikom dr. Nedžadom Ajnadžićem vjerskim zajednicama finansijski pomaže i u realizaciji programskih aktivnosti i obilježavanju praznika.
27.12.2016.
Postavljanje novih saobraćajnih prepreka u Odobašinoj ulici
Na osnovu inicijative građana i pripadnika Prve policijske uprave-Policijske stanice Centar da se umjesto postavljenih „zvučnih traka“ u Odobašinoj ulici postave „ležeći policajci“, kao efikasnija saobraćajna prepreka za umirenje saobraćaja i smanjenje brzine nesavjesnih vozača motornih vozila, načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je nadležnoj općinskoj službi izdao nalog za realizaciju navedenog projekta.
26.12.2016.
Općini Travnik za sanaciju šteta nastalih tokom poplava 2014. donirano 20 hiljada KM
Načelnik Općine Centar Sarajevo dr. Nedžad Ajnadžić i načelnik Općine Travnik Admir Hadžiemrić potpisali su ugovor o dodjeli finansijskih sredstava za sanaciju klizišta na području Travnika, nastalog tokom poplava u 2014 godini. Općina Centar je ovom prilikom donirala Općini Travnik 20 hiljada KM.
26.12.2016.
Isplata novčane pomoći za penzionere 4. januara 2017. godine
Služba za rad, zdravstvo i socijalna pitanja, izbjegla i raseljena lica Općine Centar obavještava korisnike stalne novčane pomoći koji ispunjavaju uslove u okviru projekta „Hljeb i mlijeko za penzionere“, da će isplata sredstava zbog novogodišnjih praznika biti prolongirana za srijedu, 4. januara 2017. godine.
26.12.2016.
Načelnik Ajnadžić prisustvovao božićnom prijemu
Povodom velikog katoličkog blagdana Božića, u ponedjeljak 26. decembra 2016. godine u prostorijama Svećeničkog doma Vrhbosanske nadbiskupije u Sarajevu, upriličen je prijem na kome je prisustvovao veliki broj zvanica iz kulture, te vjerskog, javnog, političkog i diplomatskog života. Kao domaćin prisutnima se obratio Nadbiskup mitropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić koji se zahvalio na brojnim čestitkama za Božić, te je posebno pozdravio prisutne predstavnike drugih konfesija u Bosni i Hercegovini.
26.12.2016.
Općina Centar podržala projekat “Rod i spol kroz obrazovni sistem” sa 2.000 KM
Veliki problem mladih je neznanje o stereotipima, predrasudama, te rodnoj i spolnoj diskriminaciji. Fondacija „Cure“ pokrenula je projekat „Rod i spol kroz obrazovni sistem“, čiju realizaciju je, u sklopu podrške projektima nevladinih organizacija, finansijski pomogla Općina Centar Sarajevo sa 2.000 KM.
26.12.2016.
Sutra dvije sjednice Općinskog vijeća Centar
U utorak, 27. decembra 2016. godine u 11 sati u velikoj sali Općine Centar (Mis Irbina 1) bit će održana 3. redovna sjednica Općinskog vijeća Centar Sarajevo. Istog dana sa početkom u 13 sati bit će održana 4. redovna sjednica Općinskog vijeća Centar.
24.12.2016.
Čelnici Općine Centar uputili čestitke povodom obilježavanja Hanuke
Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić i predsjedavajuća Općinskog vijeća Karolina Karačić uputili su čestitku svim Jevrejima u Bosni i Hercegovini u povodu blagdana Hanuke.
23.12.2016.
Ajnadžić posjetio porodice katoličke vjeroispovijesti povodom Božića
Povodom predstojećeg katoličkog Božića načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je zajedno sa svojim saradnicima, predsjedavajućom Općinskog vijeća Karolinom Karačić i dopredsjedavajućim Mustafom Mulićem, u petak 23. decembra 2016. godine posjetio dvije socijalno ugrožene porodice katoličke vjeroispovjesti koje žive na području Centra.
23.12.2016.
Ajnadžić i Borovac razgovarali o nastavku gradnje stanova za romsku populaciju
U prostorijama Općine Centar načelnik dr. Nedžad Ajnadžić ugostio je Semihu Borovac, ministricu za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine. Na sastanku je razgovarano o nastavku izgradnje objekata za smještaj Roma na lokalitetu Crnog vrha i interno raseljenih lica u općini Centar.
23.12.2016.
Upriličeno druženje za penzionisane uposlenike Općine Centar
U prostorijama Općine Centar upriličeno je tradicionalno druženje predstavnika Općine sa penzionisanim uposlenicima ove institucije.
23.12.2016.
Okončani radovi na sanaciji dijela Prusačke ulice
Tokom proteklog perioda okončani su radovi na sanaciji dijela Prusačke ulice između brojeva 4 i 11 (Mjesna zajednica „Ciglane-Gorica“). Finansijer projekta je Općina Centar koja je za ovu namjenu iz ovogodišnjeg budžeta izdvojila 15.000 KM.
23.12.2016.
Ajnadžić i Karačić čestitali Božić
U povodu nastupajućeg velikog katoličkog blagdana Božića, načelnik Općine Centar Sarajevo dr. Nedžad Ajnadžić i predsjedavajuća Općinskog vijeća Karolina Karačić upućuju svim katoličkim vjernicima u Bosni i Hercegovini iskrene i srdačne čestitke sa željama da dane blagdana provedu u dobrom zdravlju i radosti, sa vjerom i nadom u bolju zajedničku budućnost.
22.12.2016.
Deset porodica katoličke vjeroispovijesti povodom Božića dobile novčane donacije Općine Centar
U povodu nastupajućeg velikog katoličkog praznika Božića, u Općini Centar je u četvrtak 22. decembra 2016. godine, upriličen tradicionalni prijem za članove deset porodica poginulih boraca pripadnika Armije RBiH katoličke vjeroispovjesti.
22.12.2016.
Formiran Savjet općinskog načelnika za urbanizam i prostorno planiranje
S ciljem sprječavanja devastacije prostora i poboljšanja arhitektonskog ambijenta za privlačenje investicija u općinu Centar, općinski načelnik dr. Nedžad Ajnadžić je donio odluku o formiranju Savjeta općinskog načelnika Općine Centar Sarajevo za urbanizam i prostorno planiranje.
22.12.2016.
Prezentacija Idejnog elaborata za osnivanje Odjeljenja za forenzičku psihijatriju
Menadžment Javne ustanove „Psihijatrijska bolnica Kantona Sarajevo“ na čelu sa direktorom Mehmedom Ahmićem prezentirao je Idejni elaborat za osnivanje Odjeljenja za forenzičku psihijatriju u okviru ove zdravstvene ustanove.
22.12.2016.
Završena realizacija projekta „Mala škola pčelarstva“
U prostorijama Osnovne škole ''Alija Nametak'' (Ulica Zaima Šarca 15) upriličena je 22. decembra 2016.godine završna manifestacija projekta “Mala škola pčelarstva“ kojeg je pod pokroviteljstvom Općine Centar realiziralo Udruženje „Skakavac“. U ime Općine Centar manifestaciji su prisustvovali savjetnici općinskog načelnika Jasmin Gerin i Bećir Sirovina.
21.12.2016.
Završeni radovi na asfaltiranju dijela Odobašine ulice
Zahvaljujući vremenskim prilikama bez padavina, radnici građevinske firme „Grakop“, sa kojom Općina Centar ima potpisan sporazum o izgradnji, rekonstrukciji i sanaciji ulica, tokom proteklog perioda su okončali radove na sanaciji dijela Odobašine ulice između brojeva 82-95.
21.12.2016.
Tradicionalni prijem za boračke porodice povodom Božića
U četvrtak, 22. decembra 2016. godine u 11 sati u Općini Centar, Mis Irbina 1 (sala 205/II) će biti upriličen tradicionalni prijem za deset boračkih porodica u povodu nastupajućeg katoličkog Božića.
21.12.2016.
Općina Centar podržala projekat “Droga je kraj” sa 2.500 KM
Ekonomska i socijalna situacija u našem društvu, te konstantna neizvjesnost u okruženju u kojem mladi ljudi i njihovi roditelji danas žive, čine pogodno tlo za širenje narkotika.