U čast formiranja Armije RBiH i Drugog pješadijskog puka

Načelnik Ajnadžić na šehidskom mezarju Kovači položio cvijeće

Povodom obilježavanja 27. godišnjice formiranja Armije RBiH i 14. godišnjice od formiranja Drugog pješadijskog (rendžerskog) puka Oružanih snaga BiH, načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je zajedno sa predstavnicima boračkih organizacija iz Centra i saradnicima na šehidskom mezarju Kovači položio cvijeće i učenjem Fatihe odao počast šehidima i poginulim pripadnicima Armije RBiH.
Načelnik Ajnadžić na šehidskom mezarju Kovači položio cvijeće

Cvijeće je prvo položeno ispred spomen-obilježja na Kovačima, te na mezaru prvog predsjednika Predsjedništva RBiH i Vrhovnog komandanta Armije RBiH Alije Izetbegovića.

 

Čestitajući rođendan pripadnicima zvaničnih oružanih formacija tokom protekle agresije na Bosnu i Hercegovinu i grad Sarajevo, načelnik Ajnadžić je kazao da su pripadnici Armije i MUP-a RBiH čudo bosanskog otpora agresiji.

 

– Pripadnici ove dvije legitimne državne formacije su uspjeli odbraniti nezavisnost i opstojnost jedinstvene naše države Bosne i Hercegovine. Svojom hrabrošću i žrtvom su pokazali šta znači biti čudo od patriota. Danas se moramo zapitati gdje su ti hrabri borci koji su bili u strukturi odbrane države Republike Bosne i Hercegovine. Smatram da se njihov položaj mora poboljšati što je zadatak svih nivoa vlasti. Današnje oružane snage BiH trebaju biti jake onoliko koliko je to potrebno građanima ove države, naglasio je Ajnadžić, koji je tokom proteklog rata, između ostalog, obavljao i dužnost komandanta Prvog korpusa Armije RBiH.

 

U ime Općine Centar delegaciju su također činili Dževad Jusić, predsjednik Komisije Općinskog vijeća za boračka pitanja, te Jasmina Fazlić i Tarik Bahto iz Službe za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti Općine Centar.

 

Armija RBiH osnovana je 15. aprila 1992. godine, stoga se taj dan obilježava kao Dan Armije RBiH.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti