Humanitarna akcija i dalje traje

Općina Centar Sarajevo u proteklom periodu provela je nekoliko humanitarnih akcija sa ciljem prikupljanja pomoći za najugroženije kategorije stanovništva.
Humanitarna akcija i dalje traje

S obzirom da se u Bosni i Hercegovini, a prvenstveno na području Bihaća, nalazi značajan broj migranata, načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić inicirao je novu humanitarnu akciju sa ciljem pomoći migrantima, ali i lokalnoj zajednici, odnosno Bihaću gdje se nalazi preko 3.500 ljudi koji su iz raznih razloga napustili svoju domovinu.

 

Akcija prikupljanja pomoći je započela 8. i traje do 22. aprila gdje građani u svim mjesnim zajednicama Općine Centar, centrima za zdravo starenje, te osnovnim školama mogu donirati odjeću, obuću, hranu sa dužim rokom trajanja, higijenske i medicinske potrepštine i školski pribor.  

 

Donacije se na navedenim lokacijama mogu predavati svakim radnim danom od 8 do 16 sati, ali i 20. i 21. aprila u mjesnim zajednicama u periodu od 8 do 14 sati.

 

Općina Centar, koja je nosilac ove humanitarne akcije, poziva sve građane da i ovog puta iskažu solidarnost i humanost, te podrže ovu akciju.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti