PRIJEM I NAGRADE ZA POBJEDNIKE OPĆINSKIH TAKMIČENJA

Ulaganje u znanje je najbolja investicija

Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić upriličio je prijem za 32 učenika iz 11 osnovnih škola iz Centra.

Riječ je o učenicima od sedmog do devetog razreda koji su tokom organizovanih takmičenja iz znanja osvajali jedno od prva tri mjesta. Takmičenja su u saradnji Službe za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti Općine Centar sa upravama osnovnih škola iz Centra, tokom marta ove godine, organizovana iz nekoliko nastavnih predmeta.

 

-Čestitke najboljim učenicima i njihovom nastavnom osoblju. Ulaganje u znanje i mlade ljude je naš visoki interes. Mi se vodimo starom latinskom izrekom koja kaže da sve što imam nosim sa sobom, odnosno da je znanje najveće bogatstvo koje čovjek ima. Stoga smatram da je ulaganje u znanje najbolji izbor i želim da budete uzorni građani, dobri graditelji Bosne i Hercegovine, da budete promotori svih evropskih i civilizacijskih vrijednosti. Pored vaših kompetencija želim da budete poliglote i naučite što više stranih jezika, jer vi ste budući načelnici općina, ministri, premijeri i predsjednici. Njegujte sve vrijednosti koje čine BiH, a to su multietničnost, multikulturalnost i multikonfesionalnost, poručio je Ajnadžić prisutnim učenicima.

 

Od pozvanih najboljih učenika na općinskom takmičenju iz znanja posebno se izdvajaju Admir Zatega, učenik Osnovne škole „Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak“ koji je osvojio prvo mjesto na takmičenju iz fizike i informatike, te treće mjesto iz matematike. Zatim slijedi Kemal Bećarević također iz Osnovne škole „Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak“ koji je osvojio  prvo mjesto iz fizike i informatike, te Ivan Krajtmajer iz Osnovne škole „Isak Samokovlija“ koji je osvojio drugo mjesto iz fizike i informatike.

 

-Za naše najbolje učenike smo pripremili simbolične novčane nagrade. Za osvojeno prvo mjesto nagrada iznosi 100 KM, za drugo 80 KM, a za treće mjesto nagrada je 70 KM. Danas među nama imamo učenike koji su osvajali više nagrada. Takmičenja su održana iz znanja iz nastavnih predmeta informatike, matematike, fizike, geografije i ove godine po prvi put takmičenje iz bosanskog jezika i književnosti, objasnila je Jasmina Fazlić, pomoćnica načelnika za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti Općine Centar.

 

Pored navedenih najuspješniji učenici koji su dobili poziv načelnika Ajnadžića za druženje su: Uma Hasanović, Inas Kasumović, Ahmed Mulalić, Asja Ćatić, Aria Serdarević, Ema Krdžalić, Filip Krištić, Armin Kadić, Hanan Filipović, Sara Smajić, Ilma Grabus, Adna Babačić, Mak Ikonić, Amina Lukovac, Mona Husein, Ilma Kovačević, Faruk Đonko, Arif Begić, Kamran Karić, Merjem Rovčanin, Alem Karić, Soraja Salčin, Aiša Huremović, Anes Mašović, Adnan Muradbegović, Uma Mahmutović, Ilma Kadrić i Edvin Zametica.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti