NASTAVAK PROJEKTA „MZ 365“

Mališani sa Nahoreva uživali u izvedbi dječije predstave „Lakonoga u čarobnoj šumi“

Nakon uspješne izvedbe predstave „Bosanski lonac“ koju su izveli glumci Alternativnog teatra komedije „Rajvosa“, predstavnici Centra kulture i mladih Općine Centar Sarajevo nastavljaju sa realizacijom projekta pod nazivom ''MZ 365'', a koji ima za cilj sadržaje iz kulture približiti građanima na način da se oni besplatno održavaju u mjesnim zajednicama.

Danas su mališani sa Nahoreva uživali u izvedbi predstave „Lakonoga u čarobnoj šumi“ koja je izvedena u prostorijama Mjesne zajednice „Nahorevo“, smještene u objektu nekadašnje Poljoprivredne zadruge Centar na Nahorevu.

 

Predstavi je također prisutvovao i načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić koji se ovom prilikom obratio prisutnima. – Obećao sam da ćemo početi sa serijalom da kulturu šaljemo prema djeci i građanima. Rekao sam da ćemo u svim mjesnim zajednicama početi igrati važne predstave iz kojih djeca mogu saznati dosta bitnih stvari i evo ispunili smo obećanje. Ovakve predstave neće biti izvedene samo danas već imamo čvrstu namjeru da ubuduće nastavimo ovaj značajan projekt kulture, a prema broju mališana sa Nahoreva vidimo da će biti interesa za ovakve predstave. Jako mi je drago da ćete sutra biti na ekološkoj akciji čišćenja korita Nahorevskog potoka, čime ćete pokazati da imate najuređeniju mjesnu zajednicu, kazao je Ajnadžić koji je ovom prilikom najavio nekoliko značajnih projekata na ovom području poput asfaltiranja putne komunikacije prema vodopadu Skakavac, izgradnji dvije vodenice, te škole u prirodi.

 

Glumci Alternativnog teatra komedije „Rajvosa“ će predstavu „Bosanski lonac“ izvesti  25. aprila  u prostorijama Mjesne zajednice „Bardakčije“ (Zaima Šarca 14d), kao i u Mjesnoj zajednici „Nahorevo“ 27. aprila. Početak održavanja predstave je 19 i 30 sati, a ulaz je besplatan.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti