Dječija predstava „Lakonoga u čarobnoj šumi“ u Mjesnoj zajednici Nahorevo

U okviru projekta pod nazivom ''MZ 365'' kojeg je pokrenuo Centar kulture i mladih - javna ustanova čiji je osnivač Općina Centar, u subotu 20. aprila 2019. godine će biti izvedena dječija predstava „Lakonoga u čarobnoj šumi“ u prostorijama Mjesne zajednice „Nahorevo“, koje su smještene u objektu nekadašnje Poljoprivredne zadruge Centar na Nahorevu.
Dječija predstava „Lakonoga u čarobnoj šumi“ u Mjesnoj zajednici Nahorevo

Predstava počinje u 12 sati, a ulaz za sve posjetioce je besplatan.

 

Adaptaciju i režiju predstave, koja je nastala na osnovu teksta "Stonoga i prijatelji" Fahrudina Kučuka, uradio je Riad Ljutović. Glumci u ovoj muzičkoj basni su Andrea Aković u ulozi Lakonoge, Armin Omerović, kao Lisac Dugonja i Filip Radovanović, kao pauk Pepe.


Izbor muzike, koreografiju, kostimografiju i scenografiju također potpisuje Riad Ljutović, dok je za grafički dizajn, ilustracije i likovno oblikovanje predstave zaslužna Sanela Husić - Musabašić.

 

Lakonoga u začaranoj šumi je muzička basna o radoznaloj i naivnoj Stonogi koja se jednog dana izgubi u čarobnoj šumi i na tom putu nauči šta znači i koliko je bitno pravo prijateljstvo. Predstava je namijenjena predškolskom i školskom uzrastu.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti