Tokom ove sedmice okončanje radova na stabilizaciji tla na Soukbunaru

Ukoliko dozvole vremenske prilike radovi na stabilizaciji klizišta na Soukbunaru, u Ulici boraca Zlatišta između brojeva 6 i 19 (nekadašnji dio Trebevićke ulice) bi trebali biti završeni tokom ove sedmice.

Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je danas zajedno sa pomoćnikom za civilnu zaštitu i mjesne zajednice Vahidom Bećirevićem, te predsjednikom Savjeta Mjesne zajednice „Soukbunar“ Esom Tucakovićem obišao ovu lokaciju gdje mu je predstavnik građevinske firme „Grakop“ iz Kiseljaka, koja je angažovana za izvođenje ovih radova, prezentovao podatke o realizaciji projekta koji je započeo krajem prošle sedmice.

 

-Tokom dana planiramo postaviti prvi red betonskih gabiona, tačnije pet gabiona, koje zatim punimo kamenjem zbog boljeg prolaska površinskih voda. Kako je predviđeno prijedlogom mjera, kojeg je izradio Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo, na ovoj lokaciji kao privremenu mjeru zaustavljanja klizanja tla koje je uzrokovalo pucanje vodovodne cijevi, planiramo postaviti 12 gabiona u tri reda. Iza njih će biti ugrađena drenažna cijev koja će sprovoditi podzemne i površinske vode do obližnjeg odvoda, koji će također prema ovom projektu biti očišćen, objasnio je Almin Drinjak, rukovodilac gradilišta građevinske firme „Grakop“.

 

Vrijednost projekta je 49.910 KM, a sredstva je obezbijedila Općina Centar.

 

Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo je započeo sa izradom projekta za trajno rješavanje ovog problema i potpunu sanaciju ovog klizišta.

 

Služba za civilnu zaštitu i mjesne zajednice Općine Centar u kontinuitetu prati dešavanja na ovom klizištu do njegove potpune sanacije, s ciljem zaštite građana i njihove imovine.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti