Okončan projekat sanacije proloma tla u Velikom parku

Radnici građevinske firme „Grakop“ iz Kiseljaka su, pod stručnim nadzorom Zavoda za zaštitu kulturno historijskog i prirodnog naslijeđa Kantona Sarajevo, tokom protekle sedmice okončali projekat sanacije proloma tla i uređenja okoline u Velikom parku.

Tim povodom je načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić zajedno sa pomoćnikom za civilnu zaštitu i mjesne zajednice Vahidom Bećirevićem, obišao ovu lokaciju.

 

Pošto je lokalitet Velikog parka zaštićeno područje, osim za nadzor, stručnjaci Zavoda za zaštitu kulturno historijskog i prirodnog naslijeđa Kantona Sarajevo su također uradili elaborat u kojem su predloženi koraci i mjere za sanaciju proloma tla. Nakon što je prolom tla saniran, urađeno je asfaltiranje pješačkih staza na ovom dijelu parka kuda su prolazile teške mašine potrebne za realizaciju ovog projekta. Također su betonirani rigoli za odvod površinskih voda, te hortikulturno uređena zelena površina, odnosno zasađena nova trava na površini od 60 metara kvadratnih. Navedene radove je finansirala Općina Centar, dok je kompletnu dokumentaciju potrebnu za početak ovog projekta pribavila Služba za civilnu zaštitu i mjesne zajednice Općine Centar.

 

Pored navedenog, Općina Centar je također finansirala tromjesečni monitoring ove lokacije koji je obavila Geodetska konsultantska firma “Angermeier" d.o.o. Sarajevo.

 

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti