Vijesti

04.10.2019.
U Domu mladih obilježen Svjetski dan učitelja i nastavnika
U organizaciji Općine Centar i Javne ustanove Centar kulture i mladih, a povodom Svjetskog dana učitelja i nastavnika u četvrtak, 3. oktobra 2019. godine u Domu mladih na Skenderiji, održana je manifestacija u čast učitelja i nastavnika iz osnovnih škola sa područja Općine Centar.
04.10.2019.
Općina Centar finansira izgradnju dječijeg igrališta u dvorištu Centra za slušnu i govornu rehabilitaciju
Zahvaljujući finansijskoj podršci Općine Centar u toku je realizacija projekta izgradnje i opremanja potrebnim mobilijarom dječijeg igrališta u dvorištu Centra za slušnu i govornu rehabilitaciju, smještenog u Ulici Asima Ferhatovića na broju 2.
03.10.2019.
Obnovljen teren za basket na igralištu Metalac
U prisustvu velikog broja učenika i nastavnika, a u okviru projekta „Jesi li za basket“, kojeg realizira istoimeno Udruženje u saradnji sa Općinom Centar, u četvrtak 3. oktobra 2019. godine na sportskom igralištu Metalac u Gimnazijskoj ulici pored Prve gimnazije otvoren je obnovljeni teren za basket.
03.10.2019.
Općina Centar izdvojila sredstva Gradu Bihaću za nabavku cisterne
U četvrtak 3. oktobra 2019. godine u Općini Centar je upriličeno potpisivanje ugovora o dodjeli finansijskih sredstava Gradu Bihaću za sufinansiranje nabavke vatrogasne cisterne.
03.10.2019.
Većina anketiranih stanovnika naselja Zuko Džumhur na Koševskom brdu podržava izgradnju zamjenskog stambenog fonda
U prostorijama Mjesne zajednice „Koševsko brdo“ u srijedu 2. oktobra održan je sastanak na kome su prisustvovali predstavnici Općine Centar i stanovnici naselja na Koševskom brdu koje obuhvata četiri ulice, Zuke Džumhura, Muhameda Hadžijahića, Nusreta Šišića Dede i Jukićeva.
03.10.2019.
Nova sekcija u Centru za zdravo starenje na kojoj se izvode vježbe kineziterapije
Opće je poznato da su osobe treće životne dobi skupina koja je izložena društvenoj isključenosti. Usamljenost je čest problem naših starijih sugrađana pa je zbog toga Centar za zdravo starenje mjesto u kojem se dobro osjećaju, mjesto u koje vrlo rado dolaze i mjesto iz kojeg sa osmjehom odlaze kući.
02.10.2019.
Završen veliki dio poslova na postavljanju kamene kocke u Ulici kralja Tvrtka
U dosadašnjem toku radova na rekonstrukciji Ulice kralja Tvrtka na Marijin dvoru radnici angažovane firme „Grakop“ iz Kiseljaka su završili veliki dio posla.
02.10.2019.
Održana 42. redovna sjednica Općinskog vijeća
U utorak, 1. oktobra 2019. godine zasjedalo je Općinsko vijeće Centar. Razmatrane su preostale tačke dnevnog reda 42. redovne sjednice. Sjednicu je vodila predsjedavajuća Općinskog vijeća Karolina Karačić.
02.10.2019.
U Domu mladih obilježavanje Svjetskog dana učitelja i nastavnika
U organizaciji Općine Centar, a povodom Svjetskog dana učitelja i nastavnika, u četvrtak, 3. oktobra 2019. godine 19 sati u Domu mladih na Skenderiji biće održana manifestacija u čast učitelja i nastavnika iz 11 osnovnih škola iz Centra.
02.10.2019.
Sutra otvaranje terena za basket na igralištu Metalac
U četvrtak, 3. oktobra 2019. godine u 14 sati biće otvoren još jedan obnovljeni teren za basket na području ove lokalne zajednice.
02.10.2019.
Koncertom najljepših sevdalinki obilježen Međunarodni dan starijih osoba
Povodom obilježavanja Međunarodnog dana starijih osoba Općina Centar u saradnji sa Centrom kulture i mladih sinoć je u Domu mladih na Skenderiji organizirala koncert najljepših sevdalinki za osobe treće životne dobi.
01.10.2019.
Započeli radovi na sanaciji dijela Ulice Muhameda Hadžijahića
Radnici građevinske firme „Grakop“ iz Kiseljaka su tokom dana započeli sa uklanjanjem oštećenog sloja asfalta duž saobraćajnice u Ulici Muhameda Hadžijahića na Koševskom brdu od raskrsnice sa Ulicom Nusreta Šišića Dede u dužini od oko 200 metara, čime je zvanično započeo ovaj komunalni projekat kojeg finansira Općina Centar iz svog budžeta.
01.10.2019.
Danas završetak radova na asfaltiranju dijela Ulice Urjan Dedina
Tokom jučerašnjeg dana započeli su radovi na asfaltiranju saobraćajnice u Ulici Urjan Dedina (Mjesna zajednica „Soukbunar“), na dionici od raskrsnice sa Ulicom Pećina, odnosno Soukbunar do broja 42.
01.10.2019.
Potpisan Memorandum o saradnji partnera u projektu „Sajam zapošljavanja i poduzetničkih inicijativa
Danas je u prostorijama Službe za zapošljavanje-biro Centar upriličeno potpisivanje Memoranduma o saradnji između Javne ustanove “Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo“, Ministarstva privrede Kantona Sarajevo, Privredne komore Kantona Sarajevo, Grada Sarajevo, te općina Stari Grad, Centar i Novo Sarajevo.
01.10.2019.
Sadnjom drveća obilježen Međunarodni dan starijih osoba
U prisustvu načelnika Općine Centar dr. Nedžada Ajnadžića, njegove pomoćnice za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti Jasmine Fazlić i saradnika, te predstavnika Komisije Općinskog vijeća za statusna pitanja građana treće životne dobi, sadnjom dva drveta likvidambara u Malom parku preko puta zgrade Predsjedništva BiH obilježen je Međunarodni dan starijih osoba.
01.10.2019.
Škola poduzetništva Općine Centar
Pod pokroviteljstvom Općine Centar i ove godine Udruženje „Idea“ organizira „Školu poduzetništva Općine Centar“ koja će se održati u periodu od 14. oktobra do 8. novembra 2019. godine.
01.10.2019.
Nastavak besplatne škole gimnastike za osnovce
Općina Centar Sarajevo, u saradnji sa JU „Centar za sport i rekreaciju“, realizira projekat besplatne škole gimnastike za učenike osnovnih škola koje se nalaze na području ove lokalne zajednice.
30.09.2019.
Izgrađen prvi street workout park u Centru
Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je zajedno sa predsjedavajućom Općinskog vijeća Centar Karolinom Karačić i svojim saradnicima iz Službe za investicije, komunalni razvoj i planiranje, danas obišao gradilište gdje su okončani radovi na izgradnji prvog street workout parka u Centru, tačnije na lokaciji parka kod nekadašnje Austrijske kuće preko puta naselja Ciglane, čime je ozvaničen završetak ovog projekta i građanima predato na besplatno korištenje.
30.09.2019.
Općina Centar partner u projektu „Sajam zapošljavanja i poduzetničkih inicijativa“
U utorak, 1. oktobra 2019. godine u 12 sati, u prostorijama Službe za zapošljavanje- biro Centar br.3, Ulica Mehmeda Spahe 12 će biti upriličeno potpisivanje Memoranduma o saradnji između partnera u projektu „Sajam zapošljavanja i poduzetničkih inicijativa“.
30.09.2019.
Načelnik Ajnadžić obišao Ulicu Koševo nakon završetka radova na rekonstrukciji saobraćajnice
Kako je najavljeno u protekli petak su okončani radovi na postavljanju drugog sloja asfalta na dijelu Ulice Koševo od raskrsnice sa ulicama Bolnička i Patriotske lige do Ulice Sutjeska ukupne dužine od 270 metara.