Općina Centar pomaže sanaciju šteta od poplava na Ilidži

Načelnik Srđan Mandić zajedno sa sekretarom Općine Adelinom Džanković posjetio je Općinu Ilidža gdje ih je ugostio prvi čovjek ove lokalne zajednice Nermin Muzur.

Povod posjete jeste saradnja i podrška Općine Centar na saniranju štete na području općine Ilidža uzrokovane poplavama u proteklim danima.

 

Načelnik Mandić je upoznao načelnika Muzura da je na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća Centar usvojena inicijativa da se u narednom periodu obezbijedi 100.000KM za pomoć općini Ilidža, s obzirom da je ova lokalna zajednica pretrpila najveće štete.

 

Od ovog iznosa, sa sredstava civilne zaštite 30 hiljada maraka je odmah operativno po prispijeću procjena šteta, a ostatak će Općini Ilidža biti doznačen u prvom kvartalu 2022. godine.

 

Načelnik Muzur se zahvalio načelniku Mandiću na podršci i posjeti, te informisao da se trenutno na terenu i dalje vrše aktivnosti na saniranju štete, odnosno na čišćenju saobraćajnica i individualnih stambenih objekata te da Komisija za procjenu štete prikuplja podatke i zahtjeve za prijavu štete.

 

„Zahvaljujemo se Općini Centar na pruženoj pomoći u ovoj situaciju. Nastavit ćemo našu saradnju i na drugim projektima kako bi zajedno podijelili dobra iskustva i unaprijedili naše lokalne zajednice“, kazao je načelnik Muzur.

 

Pored navedenog načelnici Mandić i Muzur su razgovarali i o ostalim temama od značaja za lokalne zajednice poput saobraćaja u mirovanju, uređenja zelenih površina, te komunalnom redu i higijeni.

 

Dogovoreno je da se ovakvi sastanci održavaju češće, te da se saradnja intenzivira, kako u projektima koje lokalne zajednice mogu realizovati samostalno, tako i u zahtjevima prema višim nivoima vlasti. 

04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
04.07.2024.
IZ BUDŽETA IZDVOJENO 527.145 KM
Napreduju radovi na sanaciji Trga Karla Paržika na Marijin dvoru
03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
Više vijesti