Vijesti

16.10.2019.
Obilazak radova u Ulici Buka
Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić, kao finansijer, je zajedno sa direktorom građevinske firme „Grakop“ iz Kiseljaka Senadom Sejdićem, kao izvođačem radova, jučer potpisao ugovor o izvođenju radova na sanaciji Ulice Buka (Mjesna zajednica „Mejtaš-Bjelave“).
16.10.2019.
Primopredaja opreme i vozila za potrebe Centra za sport i rekreaciju
U četvrtak, 17. oktobra 2019. godine u 11,30 sati na stadionu Koševo načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić će upravi Javne ustanove „Centar za sport i rekreaciju“ predati na korištenje opremu i motorna vozila.
16.10.2019.
Potpisan memorandum o saradnji na realizaciji programa zapošljavanja, obuke, dokvalifikacije i prekvalifikacije nezaposlenih osoba
Danas je u prostorijama Općine Centar upriličeno potpisivanje memoranduma o saradnji između Javne ustanove „Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo“ i 25 ustanova, organizacija i drugih pravnih subjekata na realizaciji programa zapošljavanja, obuke, dokvalifikacije i prekvalifikacije nezaposlenih osoba, te drugih programa i aktivnosti koje imaju za cilj smanjenje nezaposlenosti na području kantona Sarajevo.
16.10.2019.
Atletska staza na stadionu Koševo je u potpunosti neupotrebljiva
Novi plan, nova arena, novi atletski poligon
Nakon što je u Mjesnoj zajednici „Koševo 2“ prije nekoliko dana održana javna tribina uz učešće velikog broja zainteresiranih građana na temu koncepta Izmjena i dopuna Regulacionog plana „Zetra“-zona sporta i rekreacije ponovno su prema Općini Centar od strane naših sugrađana upućeni upiti o daljnjim aktivnostima ove lokalne zajednice u vezi sa ovim, jednim od najznačajnijih pitanja razvoja Centra, a posebno sporta.
16.10.2019.
Načelniku Ajnadžiću uručena zahvalnica za doprinos u realizaciji snimanja dokumentarnog filma „Legenda o Zami – smrt za život“
Predstavnici Udruženja „Zavičajno društvo Plavljana i Gusinjana“ prof. dr. Abidin Deljanin i Ekrem Ferhatović posjetili su Općinu Centar i tom prilikom načelniku dr. Nedžadu Ajnadžiću uručili plaketu za doprinos u realizaciji snimanja dokumentarnog filma „Legenda o Zami – smrt za život“ autora Avde Huseinovića.
16.10.2019.
Načelnik Ajnadžić posjetio Centar za podršku porodicama s djecom i osobama sa poteškoćama u razvoju
Tokom dana načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je zajedno sa saradnicima iz Službe za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti, posjetio Centar za podršku porodicama sa djecom i osobama sa poteškoćama u razvoju (Ulica Valtera Perića 3).
15.10.2019.
OPĆINA IZDVOJILA 225.942 KM
Počela realizacija četvrte faze sanacije Ulice Armije RBiH na Kromolju
Radnici građevinske firme „Grakop“ iz Kiseljaka su u ponedjeljak, 14. oktobra 2019. godine započeli realizaciju četvrte faze sanacije Ulice Armije RBiH na Kromolju.
15.10.2019.
Ljubitelji knjiga bez članarine mogu uživati u dobrom štivu
Prva „Biblioteka na otvorenom“
U Velikom parku kod popularne „Hippy klupe“ načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je zajedno sa dopredsjedavajućim Općinskog vijeća Mustafom Mulićem i vijećnicima Lamijom Tiro, Samirom Fazlićem i Velijom Katicom, ozvaničio završetak realizacija projekta „Biblioteka na otvorenom“.
15.10.2019.
Počela škola poduzetništva Općine Centar
Pod pokroviteljstvom Općine Centar i ove godine Udruženje „Idea“ organizira „Školu poduzetništva Općine Centar“. Realizacija pomenutog projekta započela je jučer, a trajat će do 8. novembra 2019. godine.
15.10.2019.
Rješenje za autobuski terminal u Sutjesci je uspostava trolejbuskog saobraćaja
Na sastanku koji je održan u prostorijama multimedijalne sale Kantona Sarajevo, a u organizaciji Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo, krajnji zaključak je bio da za sada nema zadovoljavajućeg tehničkog rješenja koje bi prihvatili i sugrađani i prevoznici u vezi izmještanja autobuskog terminala iz Ulice Sutjeska.
14.10.2019.
OPĆINA IZDVOJILA 170.000 KM
Započela četvrta faza realizacije projekta gasifikacije naselja Kromolj, Slatina, Poljine, Šip i Nahorevo
Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je u ponedjeljak 14. oktobra 2019. godine zajedno sa saradnicima te predstavnicima Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća „Sarajevogas“ obišao lokacije u ulicama Nahorevska i Svetozara Ćorovića gdje su započeli radovi u okviru četvrte faze izgradnje distributivne gasne mreže u naseljima Kromolj, Slatina, Poljine, Šip i Nahorevo.
14.10.2019.
Održan treći po redu Bike Fest
U nedjelju je na poligonu ispred stadiona „Asim Ferhatović Hase“ na Koševu, te na atletskoj stazi ovog stadiona održan treći po redu Bike fest Općine Centar.
14.10.2019.
Ozvaničenje projekta „Biblioteka na otvorenom“ u općini Centar
Služba za investicije, komunalni razvoj i planiranje Općine Centar je realizovala projekat instalacije „Biblioteke na otvorenom“ u Velikom parku kod popularne „Hippy klupe“.
11.10.2019.
U nedjelju treći Bike Fest
Općina Centar Sarajevo u saradnji sa Javnom ustanovom „Centar za sport i rekreaciju“ organizuje po treći put, u nedjelju 13. oktobra 2019. godine sa početkom u 10 sati, Bike Fest unutar kojeg će biti sadržaja za sve one kojima je biciklizam u srcu.
11.10.2019.
Započeli radovi treće faze izgradnje zgrade na Šipu
Uskoro stanovi za smještaj 23 ruševinca
Radnici građevinske firme „ITC Zenica“ su, tokom proteklog perioda, započeli sa radovima na trećoj fazi projekta izgradnje zgrade na Šipu u kojoj će biti smješteni stanari iz ruševnih objekata sa područja općine Centar.
11.10.2019.
Općina Centar nastavlja podržavati uspješne sportiste
Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je u četvrtak, 10. oktobra 2019. godine ugostio uspješne mlade sportistkinje Eminu i Nejru Sipović i njihovog trenera Zijada Sipovića, te im uručio zaključak o dodjeli novčanih sredstava u iznosu od 2.000 KM za njihove izuzetne sportske rezultate.
11.10.2019.
U ponedjeljak počinje četvrta faza realizacije projekta gasifikacije naselja Kromolj, Slatina, Poljine i Šip
Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić će u ponedjeljak 14. oktobra 2019. godine u 11 sati zajedno sa saradnicima obići lokalitet u Ulici Svetozara Ćorovića gdje je planiran početak radova u okviru četvrte faze izgradnje distributivne mreže u naseljima Kromolj, Slatina, Poljine i Šip.
10.10.2019.
Obilježena 27. godišnjica masakra u Tahtali sokaku na Bjelavama
U Ulici Tahtali sokak kod broja 10 na Bjelavama (nekadašnja Ulica Jelene Vitas) 10. oktobra ratne 1992. godine od granate ispaljene sa agresorskih položaja oko opkoljenog Sarajeva poginulo je šest naših sugrađana od kojih troje djece, a tri osobe su ranjene.
10.10.2019.
Nagrađeni najuspješniji farmeri općine Centar
Danas je u prostorijama Rekreativno-zabavnog centra i zoo vrta „Pionirska dolina“ upriličena dodjela diploma i novčanih nagrada najuspješnijim farmerima za 2018. godinu koji se bave uzgojem priplodne stoke i pčela na području Centra i to za sljedeće kategorije: najuspješniji farmer, zoohigijenski uslovi držanja životinja, najznačajnije povećanje broja životinja ili kapaciteta poljoprivrednog objekta, uzgajivači goveda, uzgajivači ovaca i pčelari.
10.10.2019.
Od sutra obnovljena saobraćajnica u Ulici Kralja Tvrtka biće otvorena za saobraćaj motornih vozila
Finalizirani su radovi na rekonstrukciji Ulice Kralja Tvrtka na Marijin dvoru gdje je osim obnove saobraćajnice također urađeno i asfaltiranje trotoara za pješake sa obje strane ulice.