REGIONALNI PROGRAM LOKALNE DEMOKRATIJE NA ZAPADNOM BALKANU 2 (RELOAD2) U OPĆINI CENTAR SARAJEVO

Poziv za predstavnike organizacija civilnog društva za učešće u projektu ReLoad2

U okviru Javnog poziva za organizacije civilnog društva/nevladine organizacije za predaju prijedloga projekata koji se organizuje u sklopu projekta „Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu“ (ReLOaD2) u saradnji sa Općinom Centar Sarajevo, u ponedeljak 8. novembra 2021. godine održan je prvi mentorski sastanak za zainteresovane predstavnike organizacija civilnog društva (OCD).
Poziv za predstavnike organizacija civilnog društva za učešće u projektu ReLoad2

Ovom prilikom učesnicima su prezentovani osnovni elementi javnog poziva sa fokusom na  eliminatorne kriterije i važnost da neophodna projektna dokumentacija bude sačuvana u elektronskom obliku Također, pomenuta su i iskustva iz prethodnih javnih poziva i najčešće greške koje su bile vezane za prekoračenja u planiranim finansijskim troškovima, nedosljednosti u logičkom okviru, operativnim kapacitetima organizacija civilnog društva, te relevantnosti projektnih ideja.

 


Više puta je naznačeno da bi organizacije trebale započeti pripremu projektnih prijedloga pravovremeno kako bi u toku trajanja javnog poziva, učešćem na mentorskim sesijama, mogli rješavati eventualne dileme. Kroz savjete i komentare učesnicima je pojašnjeno da je potrebno argumentovati kupovinu opreme, odnosno u narativnom dijelu pojasniti opravdanost same kupovine. Također naznačeno je da je u polazište neophodno napisati informaciju koja ukazuje da postoji potreba za realizacijom projekta. Svi projekti moraju imati transparentan odabir korisnika za svaku predviđenu aktivnost.

 

 

Kako je predviđeno javnim pozivom planirana su tri mentorska sastanka, a sve u zavisnosti od interesa predstavnika organizacija civilnog društva. Naredne dvije mentorske sesije su planirane 16. i 19. novembra 2021. godine, sa početkom u 11 sati u sali 205, Općina Centar Sarajevo, ulica Mis Irbina 1. Zainteresovani učesnici svoje prijave za mentorsku sesiju mogu dostaviti na email adresu merima.cviko@centar.ba.

 

 

Svi zainteresovani detaljniju formu izvještaja mogu pročitati na sljedećem linku: http://www.centar.ba/stranica/izvjestaji-reload2.

 

04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
04.07.2024.
IZ BUDŽETA IZDVOJENO 527.145 KM
Napreduju radovi na sanaciji Trga Karla Paržika na Marijin dvoru
03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
Više vijesti