Delegacija Općinskog vijeća Centar položila cvijeće i odala počast prof.dr. Huseinu Kulenoviću

Danas se navršava 18. godina od smrti prof. dr. Huseina Kulenovića, dugogodišnjeg predsjedavajućeg Općinskog vijeća Centar.

Tim povodom, delegacija Općinskog vijeća Centar, koju je predvodio predsjedavajući Sejad Đozo, zajedno sa vijećnicima Velijom Katicom, Mehmedom Muharemovićem i Draganom Stevanovićem, obišla je mezar profesora Kulenovića na Barama gdje je polaganjem cvijeća, učenjem Fatihe, te minutom šutnje odala počast istaknutom naučniku i društveno političkom radniku.

 

U znak zahvalnosti za doprinos, te sjećanje na lik i djelo, odlukom Općinskog vijeća Centar, stipendije koje ova lokalna zajednica dodjeljuje nadarenim srednjoškolcima i studentima nosi ime Husein Kulenović.

 

 

Tokom života i bogate profesionalne karijere profesor Kulenović je obavljao mnoge značajne i odgovorne funkcije.

 

Prof. dr. Husein Kulenović je bio poštovan rukovodilac, humanista i vizionar koji je ostavio najdublji trag u radu Općine i Općinskog vijeća Centar, na čijem čelu je bio skoro deceniju. Njegov nesebičan angažman u Općini Centar datira još od sedamdesetih godina. Učestvovao je u radu više radnih tijela Općinskog vijeća, bio općinski vijećnik, a od ratne 1995. i predsjednik Skupštine Općine Centar i predsjedavajući Prelaznog općinskog vijeća. Kulenović je dao nemjerljiv doprinos stvaranju i izgradnji poslijetarne Općine Centar. Od 1997. godine je obavljao funkciju predsjedavajućeg Općinskog vijeća Centar. Nesebično radeći u Općinskom vijeću unosio je duh tolerancije, međustranačke saradnje i parlamentarne demokratije.

 

Objavio je više od 70 naučnih radova i učestvovao u 20 značajnih projekata i nizu istraživanja ekspertnih timova. Znanja i iskustva kontinuirano je usavršavao u zemlji i inostranstvu i bio je organizator brojnih naučnih kongresa i simpozija.

04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
04.07.2024.
IZ BUDŽETA IZDVOJENO 527.145 KM
Napreduju radovi na sanaciji Trga Karla Paržika na Marijin dvoru
03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
Više vijesti