Vijesti

10.10.2019.
Još 47 porodilja dobilo novčanu podršku Općine Centar
U nastavku projekta dodjele jednokratnih novčanih pomoći porodiljama, u prostorijama Centra za zdravo starenje u ulici Maršala Tita 12, u četvrtak, 10. oktobra 2019. godine upriličena je dodjela pomoći za 47 porodilja - stanovnica središnje sarajevske općine.
09.10.2019.
Obilježena godišnjica pogibije komandanta Zaima Imamovića
Čovjek sa osmijehom koji je nosio BiH u srcu
Članovi porodice, predstavnici svih nivoa vlasti, boračkih udruženja i veliki broj saboraca u srijedu, 9. oktobra 2019. godine su u haremu Alipašine džamije, polaganjem cvijeća i učenjem Fatihe obilježili godišnjicu pogibije velikog patriote i komandanta Zaima Imamovića.
09.10.2019.
Uloga i značaj maloljetnih dobrovoljaca u odbrani Bosne i Hercegovine
U prostorijama multimedijalne sale Fonda Kantona Sarajevo za zaštitu i održavanje grobalja šehida i poginulih boraca, memorijalnih centara i spomen-obilježja žrtava genocida (Fond memorijala) na Kovačima danas je održan okrugli sto na temu „Uloga i značaj maloljetnih boraca u odbrani Bosne i Hercegovine“.
09.10.2019.
Završetak radova na rekonstrukciji Ulice kralja Tvrtka
Tokom današnjeg dana planiran je završetak radova na rekonstrukciji Ulice kralja Tvrtka.
09.10.2019.
Još 47 porodilja će dobiti novčanu podršku Općine Centar
U četvrtak, 10. oktobra 2019. godine u 10 sati u prostorijama Centra za zdravo starenje (Titova 12) načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić će uručiti jednokratne novčane pomoći za 47 porodilja sa područja središnje sarajevske općine.
09.10.2019.
Termini prezentacije najboljih poslovnih planova mladih
Općina Centar Sarajevo, predvođena načelnikom dr. Nedžadom Ajnadžićem, s ciljem poticanja zapošljavanja mladih nastavlja pružati finansijsku podršku iz svog budžeta najboljim poslovnim projektima namijenjenim razvoju poduzetništva i samozapošljavanju mladih kroz sufinansiranje troškova pokretanja i razvoja vlastitog biznisa.
09.10.2019.
Sutra dvije sjednice Općinskog vijeća Centar
Osma tematska sjednica Općinskog vijeća Centar Sarajevo će biti održana u četvrtak, 10. oktobra 2019. godine u 15 sati u velikoj sali Općine Centar, Mis Irbina 1.
09.10.2019.
Sutra proglašenje najuspješnijih farmera u općini Centar
Kako bi stimulisala razvoj poljoprivredne proizvodnje, stočarstva i pčelarstva na svom području, Općina Centar duže od decenije nagrađuje najuspješnije farmere koji se bave uzgojem stoke i pčela na ruralnim područjima središnje sarajevske općine.
08.10.2019.
Učenici osnovnih škola „Nafija Sarajlić“ i Katoličkog školskog centra pogledali predstavu „Bibi i Bubi“
Drugog dana festivala „Hajde svijete budi dijete“, koji se održava u prostorijama Javne ustanove „Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo“ (Jelića 1), za učenike nižih razreda osnovnih škola „Nafija Sarajlić“ i Katoličkog školskog centra odigrana je predstava pod nazivom „Bibi i Bubi“ u izvedbi Kerekesh teatra iz Varaždina.
08.10.2019.
Održana javna rasprava o konceptu izmjena i dopuna RP Zetra
Građani žele stadion Koševo bez atletske staze
U organizaciji MZ „Koševo 2“ u prepunoj učionici Osnovne škole „Nafija Sarajlić“ sinoć je održana javna tribina sa ciljem upoznavanja javnosti i svih zainteresiranih subjekata sa konceptom izmjena i dopuna Regulacionog plana „Zetra“ – zona sporta i rekreacije.
08.10.2019.
Besplatne predstave u Narodnom pozorištu za starije osobe
U nastojanjima da starijim osobama životne dobi preko 60 godina obezbijedi kvalitetniji život, Općina Centar predvođena načelnikom dr. Nedžadom Ajnadžićem godinama u kontinuitetu izdvaja finansijska sredstva za realizaciju projekata namijenjenih ovoj populaciji koja je nerijetko izložena društvenoj isključenosti i nalazi se na marginama društva.
08.10.2019.
Udruženje „Colibri“ načelnika Ajnadžića proglasilo počasnim ambasadorom projekta „Sve naše ljubavi“
Povodom pisma Udruženja za podršku porodicama sa djecom i osobama sa poteškoćama u razvoju „Colibri“, a u kojem načelnika Općine Centar Sarajevo dr. Nedžada Ajnadžića roditelji djece sa poteškoćama u razvoju proglašavaju počasnim ambasadorom projekta „Sve naše ljubavi“, načelnik Ajnadžić je istakao da je duboko dirnut ovim toplim gestom roditelja djece sa poteškoćama u razvoju koji je na najiskreniji način potvrda istinskog razumijevanja i snažne svestrane podrške ovoj kategoriji mlade generacije.
07.10.2019.
Arhitektonskom fakultetu Općina Centar donirala 5.000 maraka
Iako nema direktnu nadležnost nad obrazovanjem, Općina Centar Sarajevo, predvođena načelnikom dr. Nedžadom Ajnadžićem, godinama iz budžeta izdvaja značajna finansijska sredstva za unapređenje obrazovnog procesa i poboljšanje uslova rada obrazovnih ustanova.
07.10.2019.
Šarenom paradom počelo obilježavanje „Dječije nedjelje“
Udruženje porodica djece i osoba s poteškoćama u razvoju „Dajte nam šansu“ zvanično je, programom „Šarena parada“ u centru grada, otvorilo „Dječiju nedjelju“ u Kantonu Sarajevo.
07.10.2019.
U četvrtak dvije sjednice Općinskog vijeća Centar
Osma tematska sjednica Općinskog vijeća Centar Sarajevo će biti održana u četvrtak, 10. oktobra 2019. godine u 15 sati u velikoj sali Općine Centar, Mis Irbina 1.
07.10.2019.
Započeli radovi na sanaciji dijela Ulice Ismeta Mujezinovića
Tokom pretekle sedmice započeli su radovi na sanaciji dijela Ulice Ismeta Mujezinovića između brojeva 18 i 28. Radove koje finansira Općina Centar izvodi građevinska firma „Bosman“, dok je za nadzor zadužena firma „Energoinvest“ d.d. Sarajevo.
05.10.2019.
Na Koševu održana manifestacija „Veseli dan tenisa“
Danas je na teniskim terenima na Koševu veliki broj polaznika škole tenisa, koja se održava u okviru projekta „365 sport plus“, i njihovih roditelja te predstavnika Općine Centar i Javne ustanove „Centar za sport i rekreaciju“ prisustvovao manifestaciji pod nazivom „Veseli dan tenisa“, uz druženje, muziku, veselje i igru.
04.10.2019.
Rezultati javnog poziva za organizacije civilnog društva/nevladine organizacije
Općina Centar će u partnerstvu sa Razvojnim programom Ujedinjenih nacija (UNDP) u okviru projekta Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu ReLOaD i ove godine pružiti finansijsku podršku projektima nevladinih organizacija, a koji su odabrani po novoj međunarodnoj LOD metodologiji.
04.10.2019.
U ponedjeljak počinje festival „Hajde svijete budi dijete“
U prostorijama Javne ustanove „Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo“ (Jelića 1), 7. oktobra 2019. godine zvanično počinje 12. po redu dječiji festival „Hajde svijete budi dijete“.
04.10.2019.
Javna tribina o izmjenama i dopunama Regulacionog plana „Zetra“
Općinsko vijeće Centar Sarajevo je na 40. redovnoj sjednici, održanoj 9. jula 2019. godine donijelo Odluku o izradi izmjena i dopuna Regulacionog plana „Zetra“– zona sporta i rekreacije.