Vijesti

23.10.2019.
Pomoć Foči za kupovinu vozila, Goraždu za sanaciju putne infrastrukture
Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić i potpredsjednica Federacije Bosne i Hercegovine Melika Mahmutbegović boravili su u zajedničkoj posjeti Foči, Goraždu i Ustikolini gdje su potpisani ugovori o dodjeli donatorskih sredstava za više javnih ustanova iz budžeta središnje sarajevske Općine.
23.10.2019.
Počeo malonogometni turnir osnovaca iz Centra
Jučer je na otvorenom terenu sarajevskog FIS-a počeo malonogometni turnir 11 osnovnih škola iz Centra.
22.10.2019.
Nabavka terenskog vozila za potrebe Službe za civilnu zaštitu i mjesne zajednice Općine Hadžići
Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je prilikom posjete Općini Hadžići, krajem prošle sedmice, potpisao ugovor o dodjeli finansijskih sredstava ovoj Općini za sufinansiranje nabavke terenskog vozila za potrebe Službe za civilnu zaštitu i mjesne zajednice Općine Hadžići.
22.10.2019.
Nakon rekonstrukcije vodovodne i kanalizacione mreže slijedi asfaltiranje Ulice Dolina
Sa okončanjem radova na rekonstrukciji vodovodne i kanalizacione mreže, čija realizacija je u toku, planirano je da se odmah krene sa projektom asfaltiranja saobraćajnice u Ulici Dolina (Mjesna zajednica „Marijin dvor“).
22.10.2019.
JAVNI POZIV ZA PREDAJU ZAHTJEVA
Obezbijeđena dodatna sredstva za dodjelu plastenika
Rebalansom budžeta Općine Centar za 2019. godinu izdvojeno je dodatnih 20.000 KM za nabavku plastenika sa dodatnom opremom
22.10.2019.
Predstave „Lakonoga u začaranoj šumi“ i „Bosanski lonac“ za građane MZ „Crni vrh-Gorica“
U cilju nastavka saradnje sa mjesnim zajednicama na području općine Centar, kroz realizaciju umjetničkih i kulturnih programa, JU Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo će u sklopu projekta MZ 365+ ''Kulturni karavan'' organizirati izvođenje dvije predstave za građane MZ ''Crni vrh-Gorica''.
21.10.2019.
Podrška Općine Centar za romsku djecu koja se redovno školuju
Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić, njegovi saradnici i direktor Osnovne škole „Hasan Kikić“ Almir Pleh su u ponedjeljak, 21. oktobra 2019. godine u prostorijama pomenute škole uručili prigodne novčane donacije u iznosu od po 100 KM za 84 učenika Roma koji redovno pohađaju nastavu u školama sa područja Centra.
21.10.2019.
Započeli radovi treće faze izgradnje biciklističke staze u Alipašinoj ulici
Krajem prošle sedmice radnici građevinske firme „Grakop“ iz Kiseljaka su započeli sa radovima na realizaciji treće faze izgradnje biciklističke staze između Alipašine ulice i gradskog parka na Jezeru, a sredstva za realizaciju ovog projekta obezbijeđena su iz budžeta Općine Centar.
21.10.2019.
Nastavlja se gradnja zgrade za raseljene i socijalno ugrožene porodice
U prostorijama Ministarstva za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo organizovano je potpisivanje ugovora o nastavku realizacije projekta izgradnje objekta kolektivnog stanovanja na Šipu za potrebe stambenog zbrinjavanja 24 interno raseljene porodice, kao i porodica u stanju socijalne potrebe.
21.10.2019.
Tokom ove sedmice planiran početak radova na lokalitetu propadanja zemlje u Velikom parku
Nadležne službe Općine Centar su uspjele pribaviti sve potrebne saglasnosti javnih komunalnih preduzeća i okončati proceduru javnih nabavki izbora najpovoljnijeg ponuđača za izvođenje radova na sanaciji velikog proloma tla koji se krajem prošle godine javio u Velikom parku.
18.10.2019.
Obilježena godišnjica smrti Suada Ćupine
Učenjem Fatihe i polaganjem cvijeće u haremu Alipašine džamije u petak 18. oktobra 2019. godine, prijatelji, saborci i predstavnici Ministarstva za boračka pitanja Kantona Sarajevo i Općine Centar su obilježili godišnjicu smrti Suada Ćupine, koji je umro na današnji dan u 67. godini života zbog teške bolesti.
18.10.2019.
Na području općine Centar otvoren prvi Startup studio u regionu
Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je u petak, 18. oktobra 2019. godine zajedno sa saradnicima prisustvovao ceremoniji otvaranja i promocije prvog Startup studija u regionu u Ulici Maršala Tita 54.
18.10.2019.
Otvoren fotokonkurs za srednjoškolce i studente
Javna ustanova „Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo“ je objavila javni poziv za fotokonkurs na temu „Odnos prema kulturno-historijskom naslijeđu i ljudi u njihovim svakodnevnim aktivnostima na području općine Centar Sarajevo”.
18.10.2019.
Podrška Općine Centar za romsku djecu koja se redovno školuju
Općina Centar Sarajevo je i ove godine u svom budžetu obezbijedila finansijska sredstva za nabavku školskog pribora i knjiga za romsku djecu - učenike osnovnih škola na njenom području, kako bi ih i na taj način stimulirala da redovno pohađaju školu i što uspješnije savladavaju nastavno gradivo.
18.10.2019.
Započeli radovi na sanaciji saobraćajnice u Ulici Buka
Tokom jučerašnjeg dana radnici građevinske firme „Grakop“ iz Kiseljaka su započeli sa radovima na sanaciji Ulice Buka (Mjesna zajednica „Mejtaš-Bjelave“). Vrijednost radova iznosi 87.210 KM, a sredstva su obezbijedili Općina Centar i Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo.
17.10.2019.
Centar za sport i rekreaciju dobio novu opremu i vozila za održavanje zelenih terena i „ciciban“ igrališta
Na stadionu „Asim Ferhatović Hase“ na Koševu danas je potpisan ugovor i predata oprema i vozila za potrebe Javne ustanove „Centra za sport i rekreaciju“, koja upravlja ovim stadionom u ime Općine Centar kao svojim osnivačem.
17.10.2019.
Na uglu ulica Koševo i Danijela Ozme
Uklanjanje displeja odloženo zbog upravnog spora
Općina Centar Sarajevo je u protekle dvije godine snažno krenula u borbu protiv nelegalno postavljenih bilboarda, svijetlećih displeja i panoa. Tako je putem inspektorata Općine Centar procesuirano na desetine nelegalno postavljenih displeja i bilboarda, a donesene su i odluke kojima se reguliše ova oblast.
17.10.2019.
Posjete učenika predstavama Narodnog pozorišta
Zahvaljujući finansijskoj podršci Općine, i ove godine nastavljene su posjete učenika osnovnih škola sa područja Centra predstavama u sarajevskom Narodnom pozorištu. Tokom ovog mjeseca oko 500 učenika i nastavnika iz šest osnovnih škola besplatno će pogledati tri predstave.
17.10.2019.
Ambasadorica Hartmann i načelnik Ajnadžić zasadili dva stabla u Velikom parku
Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić i ambasadorica Austrije u BiH Ulrike Hartmann su u četvrtak 17. oktobra 2019. godine posjetili Veliki park i tom prilikom zasadili dva nova stabla kao simbol prijateljstva dvije zemlje.
16.10.2019.
Nova stabla u Velikom parku
Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić će u četvrtak 17. oktobra 2019. godine u 13 sati zajedno sa ambasadoricom Austrije u BiH Ulrike Hartmann posjetiti Veliki park i tom prilikom zasaditi dva nova stabla.