Vijesti

30.09.2019.
Potpisani ugovori sa upraviteljima stambenih zgrada o finansiranju nužnih popravki
U ponedjeljak, 30. septembra 2019. godine, u prostorijama Općine Centar načelnik dr. Nedžad Ajnadžić je potpisao ugovore sa predstavnicima upravitelja stambenih zgrada o finansiranju i sufinansiranju nužnih popravki.
30.09.2019.
U Općini Centar organizirana akcija besplatnog mjerenja šećera u krvi i krvnog tlaka
U povodu Svjetskih dana zdravlja, kao i Svjetskog dana srca koji se obilježavaju svake godine u septembru, Zdravstveni savjet Općine Centar i Zavod za javno zdravstvo Kantona Sarajevo u svrhu edukacije, unapređenja i zaštite zdravlja organizovao je dvodnevnu akciju pod nazivom „Mjerenje šećera u krvi i mjerenje tlaka“.
27.09.2019.
Od sutra Ulica Koševo u funkciji za saobraćaj motornih vozila
Tokom dana planirano je okončanje radova na postavljanju završnog sloja asfalta duž Ulice Koševo između raskrsnice s ulicama Bolnička i Patriotske lige do Ulice Sutjeska, čime je zvanično realizovan projekat rekonstrukcije ovog dijela pomenute saobraćajnice.
27.09.2019.
U ponedjeljak otvaranje prvog street workout parka u Centru
Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić će u ponedjeljak, 30. septembra 2019. godine u 13 sati zajedno sa saradnicima, predstavnicima JU „Centar za sport i rekreaciju“ i vijećnicima Općinskog vijeća Centar obići lokaciju na kojoj su u završnoj fazi radovi na izgradnji prvog street workout parka u Centru, tačnije na lokaciji parka kod nekadašnje Austrijske kuće preko puta naselja Ciglane.
27.09.2019.
Kontinuirana podrška obrazovanju
U ponedjeljak, 30. septembra 2019. godine u 12 sati u Općini Centar, Mis Irbina 1 (sala 33 u prizemlju) općinski načelnik dr. Nedžad Ajnadžić i predsjednik Obrtničke komore Kantona Sarajevo Naser Idrizagić će potpisati protokol o dodjeli 2.000 KM iz općinskog budžeta za održavanje radionica u osnovnim školama u okviru projekta ''Profesionalna orijentacija i informisanje kroz promociju zanata''.
27.09.2019.
Potpisivanje ugovora sa upraviteljima stambenih zgrada o finansiranju nužnih popravki
U ponedjeljak, 30. septembra 2019. godine u 11,30 sati, u Općini Centar, Mis Irbina 1 (sala 33 u prizemlju) općinski načelnik dr. Nedžad Ajnadžić će potpisati ugovore sa predstavnicima upravitelja stambenih zgrada o finansiranju i sufinansiranju nužnih popravki.
27.09.2019.
U nedjelju i ponedjeljak besplatno mjerenje šećera u krvi i krvnog tlaka
U povodu Svjetskih dana zdravlja, kao i Svjetskog dana srca koji se obilježavaju svake godine u mjesecu septembru, Zdravstveni savjet Općine Centar i Zavod za javno zdravstvo Kantona Sarajevo u svrhu edukacije, unapređenja i zaštite zdravlja organiziraju dvodnevnu akciju pod nazivom „Mjerenje šećera u krvi i mjerenje tlaka“.
27.09.2019.
Dužnici zakupci poslovnih prostora Općine Centar mogu biti oslobođeni plaćanja zateznih kamata
Općina Centar obavještava dužnike - zakupce ili korisnike poslovnih prostora da imaju mogućnost iskazati interes za izmirenje potraživanja prema Općini Centar, odnosno plaćanje dugovanja po osnovu glavnog duga (neplaćena zakupnina za poslovne prostore) i troškova sudskog postupka, koji su utvrđeni pravosnažnim sudskim presudama, što bi rezultiralo da ih Općina Centar oslobodi obaveze plaćanja zakonskih zateznih kamata.
27.09.2019.
Općina Centar za osobe treće životne dobi organizira koncert najljepših sevdalinki
Povodom obilježavanja Međunarodnog dana starijih osoba, koji je Generalna skupština Ujedinjenih naroda rezolucijom proglasila 14. decembra 1990. godine, Općina Centar planira organizirati koncert sevdalinki za osobe treće životne dobi sa područja ove lokalne zajednice.
26.09.2019.
Al Jazeera će graditi svoje sjedište na području općine Centar
Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić i direktor Al Jazeere Balkans Tarik Đođić potpisali su notarski ugovor o kupoprodaji zemljišta.
26.09.2019.
Potpisani okvirni sporazumi za redovno održavanje ulica u Centru
Nakon što su nadležne općinske službe provele proceduru javnih nabavki odabira najpovoljnijeg ponuđača tokom proteklog perioda načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je sa predstavnicima odabrane dvije građevinske firme potpisao okvirni sporazum za izgradnju, rekonstrukciju, sanaciju i redovno održavanje ulica u Centru na period od tri godine.
26.09.2019.
Tri saobraćajnice u Centru dobile status jednosmjernih ulica
Na osnovu zahtjeva sugrađana koji su putem Savjeta Mjesne zajednice „Crni vrh-Gorica“ dostavili svoju inicijativu da se tri ulice u Centru: Avde Jabučice, Kalemova i Omera Stupca proglase jednosmjernim saobraćajnicama za motorna vozila, Služba za investicije, komunalni razvoj i planiranje Općine Centar je provela procedure pribavljanja potrebnih odobrenja među kojima je i odobrenje koje izdaje Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo.
26.09.2019.
Projektom „Hljeb i mlijeko za penzionere“ obuhvaćeno 476 korisnika
Općina Centar Sarajevo, predvođena načelnikom dr. Nedžadom Ajnadžićem i ove godine u sklopu kontinuirane brige o najranjivijim kategorijama stanovništva realizira projekt „Hljeb i mlijeko za penzionere“ u okviru kojeg obezbjeđuje po 50 maraka mjesečno za 476 socijalno ugroženih starijih sugrađana kao participaciju za kupovinu osnovnih životnih namirnica – hljeba i mlijeka.
25.09.2019.
Obnovljen mini golf teren u Pionirskoj dolini
Općina Centar i KJKP Park će zajednički raditi na novim sadržajima
Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić danas je prisustvovao svečanom otvaranju novog mini golf terena u Pionirskoj dolini, a zadovoljstvo da prva zaigraju na novom golf terenu imala su djeca iz Roditeljske kuće na Jezeru zajedno sa predstavnicima Udruženja „Srce za djecu oboljelu od raka“.
25.09.2019.
Započeli završni radovi na asfaltiranju saobraćajnice u Ulici Skenderija
Na osnovu rješenja o izmjeni režima saobraćaja motornih vozila na dijelu Ulice Skenderija, koje je izdalo Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo, tokom jučerašnjeg dana su započeli pripremni radovi na postavljanju završnog sloja asfalta duž saobraćajnice na dionici od Doma mladih do broja 12.
25.09.2019.
U oktobru počinje festival „Hajde svijete budi dijete“
U prostorijama Javne ustanove „Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo“ (Jelića 1), 7. oktobra 2019. godine zvanično počinje 12. po redu dječiji festival „Hajde svijete budi dijete“.
25.09.2019.
Sutra redovna sjednica Općinskog vijeća
Redovna 42. sjednica Općinskog vijeća Centar Sarajevo će biti održana u četvrtak, 26. septembra 2019. godine u 10 sati u velikoj sali Općine Centar, Mis Irbina 1.
24.09.2019.
Započela rekonstrukcija vodovodne i kanalizacione mreže u ulicama Dolina i Magribija
Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić, ministar komunalne privrede i infrastrukture Kantona Sarajevo Srđan Mandić i direktor Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ Enver Hadžiahmetović su danas ozvaničili početak radova na rekonstrukciji vodovodne i kanalizacione mreže u ulicama Dolina i Magribija (Mjesna zajednica „Marijin dvor).
24.09.2019.
Izdata urbanistička saglasnost za još jedan dio Prve transverzale
S obzirom na činjenicu da su Nulta i Prva transverzala, te izgradnja kružnog toka na Šipu, među najprioritetnijim projektima Općine Centar Sarajevo, načelnik dr. Nedžad Ajnadžić je inicirao održavanje sastanaka svake sedmice na kojima učesnici razmatraju dinamiku i aktivnosti kada je u pitanju realizacija navedenih projekata.
24.09.2019.
Korisnici centara za zdravo starenje uživali u jednodnevnom izletu na Bijambarama
Članice i članovi Centra za zdravo starenje Općine Centar i Centra za zdravo starenje općina Centar i Stari Grad proveli su jedan lijep septembarski dan u prirodnom ambijentu izletišta Bijambare, gdje su imali priliku uživati u druženju i šetnji.