Općina Centar finansira obnovu i opremanje odgojno-obrazovnih ustanova

Jučer je u Općini Centar upriličeno potpisivanje ugovora o realizaciji sredstava za obnovu i opremanje odgojno-obrazovnih ustanova na području centralne gradske općine.
Općina Centar finansira obnovu i opremanje odgojno-obrazovnih ustanova

Prvi ugovor se odnosi na renoviranje i opremanje dijela svlačionica u sklopu fiskulturne sale Osnovne škole „Isak Samokovlija“. U ime škole ugovor je potpisala direktorica Nevzeta Doljančić. Za realizaciju ovog projekta iz općinskog budžeta biće izdvojen iznos od 11.400 KM.

 

Drugi ugovor se odnosi na realizaciju projekta u Osnovnoj školi „Hasan Kaimija“ u čije ime je potpisala direktorica Amra Đip. U ovoj školskoj ustanovi potrebna je sanacija sportske sale odnosno izvođenje podopolagačkih radova, za šta će Općina Centar izdvojiti 8.600 KM.

 

 

Nadležna služba Općine Centar će ove sedmice obaviti transfer finansijskih sredstava na depozitni račun Kantona Sarajevo. Finansijska sredstva su obezbijeđena na ekonomskom kodu „Poboljšanje prostornih uslova rada i opremljenosti predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola, te visokoškolskih ustanova“. Nakon realizacije ovog projekta uprave škola imaju obavezu da najkasnije do 31. decembra ove godine Općini Centar dostave pismene finansijske izvještaje sa pratećom dokumentacijom o namjenskom utrošku odobrenih sredstava.

 

Izmjenama i dopunama budžeta Općine Centar za 2021. godinu za pomenutu namjenu poboljšanja uslova u predškolskim, te osnovnim i srednjim školama na području centralne gradske općine obezbijeđen je iznos od 217.520 KM.

04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
04.07.2024.
IZ BUDŽETA IZDVOJENO 527.145 KM
Napreduju radovi na sanaciji Trga Karla Paržika na Marijin dvoru
03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
Više vijesti