Vijesti

04.08.2020.
Započeli radovi na sanaciji pješačkih staza u Parku Kemala Montena
Mašinskim uklanjanjem starog oštećenog betona danas je zvanično započeo projekat sanacije pješačkih staza u Parku Kemal Monteno.
04.08.2020.
I u ovoj godini nastavljena realizacija projekta postavljanja termo fasada
Nakon što je tokom protekle dvije godine uspješno realizovan projekat postavljanja termo fasada – utopljavanja stambenih zgrada kolektivnog stanovanja na osam objekata u Centru, projekat koji ima za cilj poboljšanje energetske efikasnosti, odnosno smanjene potrošnje energije, te u konačnici ima svoju estetsku vrijednost uljepšavanja centralne gradske općine i grada nastavljen je i u 2020. godini.
04.08.2020.
Održana prezentacija idejnog rješenja Planinarskog doma na Skakavcu
Prošle sedmice je u Općini Centar održana prezentacija idejnog rješenja Planinarskog doma na Skakavcu.
03.08.2020.
Načelnik Ajnadžić obišao gradilišta na Šipu
Načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić je u ponedjeljak, 3. augusta 2020. godine zajedno sa saradnicima obišao nekoliko lokaliteta na Šipu, i to gradilišta objekata osnovne škole i zgrade za smještaj ruševinaca, kao i objekat u kojem su smještene prostorije Mjesne zajednice „Betanija – Šip“ i porodične ambulante na Šipu koja je zatvorena zbog plavljenja prostorija i premještena u ambulantu na Koševskom brdu.
03.08.2020.
Održan 29. Međunarodni bajramski turnir
U organizaciji Udruženja FK i KMF „Vrbanjuša“ jučer je na pomoćnim terenima stadiona na Koševu održan 29. po redu Međunarodni bajramski turnir 2020.
03.08.2020.
Međunarodni dan sjećanja na romske žrtve holokausta
Međunarodni dan sjećanja na romske žrtve holokausta koji je prihvatilo i Vijeće Europe na inicijativu romskih organizacija obilježava se 2. augusta jer su na taj dan 1944. godine njemački čuvari ubili nekoliko hiljada romskih muškaraca, žena i djece u plinskim komorama logora Auschwitz, najvećeg i najstrašnijeg logora nacističke Njemačke.
03.08.2020.
Uplaćene jednokratne novčane pomoći za 44 porodilje iz Centra
Nakon što je Služba za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti okončala predviđene zakonske procedure prikupljanja i obrade pristiglih zahtjeva za dodjelu jednokratnih novčanih pomoći porodiljama, krajem protekle sedmice Služba za finansije, privredu i lokalno-ekonomski razvoj Općine Centar je završila sa uplatom ovih pomoći na bankovne račune za 44 porodilje iz Centra.
01.08.2020.
SJEDNICA ĆE SE ODRŽATI ONLINE
Sutra nastavak 3. redovne sjednice Općinskog vijeća Centar
Nastavak treće redovne sjednice Općinskog vijeća Centar Sarajevo bit će održan online u petak, 19. marta 2021. godine sa početkom u 15 sati.
30.07.2020.
POTPISANI UGOVORI O DODJELI BUDŽETSKIH SREDSTAVA
Podrška Općine Centar javnim kuhinjama Kantona Sarajevo
U Općini Centar je u četvrtak, 30. jula 2020. godine načelnik dr. Nedžad Ajnadžić potpisao protokole sa predstavnicima dvije humanitarne organizacije za dodjelu sredstava iz budžeta Općine Centar za rad njihovih javnih kuhinja.
30.07.2020.
Za 520 poslovnih subjekata isplaćena sredstva za finansiranje dijela minimalne mjesečne neto plaće
Općina Centar Sarajevo raspisala je javni poziv za dodjelu sredstava za finansiranje dijela minimalne mjesečne neto plaće (u FBiH) za mjesec april 2020. godine.
30.07.2020.
Čestitka i Općine Centar za Kurban-bajram
Načelnik Ajnadžić i predjedavajuća Karačić čestitali predstojeći Kurban-bajram
30.07.2020.
Skraćeno radno vrijeme Općine, petak neradni dan
Povodom nastupajućeg Kurban-bajrama, obavještavamo sve korisnike usluga da će u četvrtak 30. jula 2020. godine biti skraćeno radno vrijeme u Općini Centar, odnosno da se stranke mogu obratiti za određenu uslugu do 13 sati.
29.07.2020.
Održana sjednica Općinskog vijeća Centar
Na prijedlog Ajnadžića Olimpijski stadion se dodjeljuje FK Sarajevo na 30 godina po cijeni od 1 KM mjesečno
Općinsko vijeće Centar Sarajevo održalo je u srijedu 29. jula 2020. godine sjednicu na kojoj je između ostalog razmatrana i Informacija o poduzetim aktivnostima u pogledu modernizacije i rješavanja statusa Olimpijskog stadiona „Asim Ferhatović Hase“.
29.07.2020.
Uklonjen nelegalni displej sa zgrade u Ulici Danijela Ozme 12
Općina Centar Sarajevo je u protekle dvije godine snažno krenula u borbu protiv nelegalno postavljenih bilboarda, svijetlećih displeja i panoa, ali i bespravne gradnje općenito.
29.07.2020.
Počela besplatna škola tenisa za osobe starije od 35 godina
Budući da je Vlada Federacije BiH donijela odluku o ukidanju stanja nesreće koje je proglašeno zbog pandemije koronavirusa, te da je ranije na snagu stupila i odluka o početku rada sportskih i rekreacijskih centara, kao i odluka kojom se sportistima dozvoljava da se vrate u trenažni proces, započela je realizacija novog projekta namijenjenog stanovnicima općine Centar. riječ je o besplatnoj školi tenisa za osobe starije od 35 godina, a navedeni projekat počinje 1. augusta.
29.07.2020.
Postavljanjem novog asfalta završena sanacija dijela Ulice Franca Lehara na Marijin dvoru
Tokom jučerašnjeg dana radnici građevinske firme “Grakop“ iz Kiseljaka su postavili novi asfalt duž saobraćajnice i trotoara na dijelu Ulice Franca Lehara na Marijin dvoru, tačnije na dionici od Ulice Zmaja od Bosne prema Kranjčevićevoj ulici u dužini od oko 250 metara.
28.07.2020.
Ajnadžić ugostio autoricu Elmiru Helać-Mekić
Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić ugostio je Elmiru Helać-Mekić, književnicu koja je objavila niz djela prvenstveno namijenjenih djeci.
28.07.2020.
Radovi na izgradnji Evropske kuće kulture i nacionalnih manjina se odvijaju planiranom dinamikom
Danas je načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić, zajedno sa svojim saradnicima, obišao gradilište gdje je u toku izgradnja objekta u kojem će biti smještena Evropska kuća kulture i nacionalnih manjina, u parku Kemal Monteno na lokaciji nekadašnje Austrijske kuće.
28.07.2020.
Prijem za porodice šehida povodom Kurban-bajrama u Općini Centar
Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić zajedno sa predsjedavajućom Općinskog vijeća Karolinom Karačić, u utorak 28. jula 2020. godine, organizovao je u Općini Centar tradicionalni prijem za članove 20 porodica šehida u povodu predstojećeg velikog muslimanskog praznika Kurban-bajrama.
28.07.2020.
U srijedu 54. redovna sjednica Općinskog vijeća Centar
Redovna 54. sjednica Općinskog vijeća Centar Sarajevo će biti elektronski održana u srijedu, 29. jula 2020. godine od 10 sati.