Doživite arheologiju na digitalan i razigran način

ArcheoDanube/Arheodunav je trogodišnji projekat finansiran od strane Evropske Unije, a odnosi se na kulturno naslijeđe i arheološke parkove u odnosu na turizam i urbano planiranje.
Doživite arheologiju na digitalan i razigran način

Zajedno sa Udruženjem „Sustainication e.V.“, Općina Centar Sarajevo osmislila je lov na blago koji prati živote tri slikara duž rijeke Miljacke, vodeći posjetitelje na različite istorijske događaje i kulturne znamenitosti.

 

Online aplikacija ArcheoTales, koju je razvilo bečko udruženje „Sustaination e.V.“ u stilu lova na blago olakšava kroz igru nova saznanja o arheološkim i kulturno-istorijskim lokalitetima. Koristeći chat funkciju, posjetitelji se vode kroz izložbu i pozivaju na interakciju. ArcheoTales tako omogućava da muzejska i izložbena iskustva budu zvučnija, holistička i isplativija za nove ciljne grupe.

 

Projekt ArcheoDanube u okviru Dunavskog transnacionalnog programa ima za cilj podršku očuvanju i vrednovanju kulturne baštine, kao i pripremu interaktivnih i inovativnih alata koji će pomoći da se na zabavan način upozna historija gradova. Ove aktivnosti doprinose provedbi novih inicijativa u turizmu, odnosno razvoju arheoturizma.

 

Upoznajte i vi Sarajevo kroz objektiv ove aplikacije putem linkova:

 

Google play store: https://play.google.com/store/apps/details?id=org.archeodanube.archeotales&gl=AT

 

Apple Store:

https://apps.apple.com/sa/app/archeotales/id1631560431

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti