TOKOM SEPTEMBRA

Bogat i sadržajan repertoar na sceni Centra kulture i mladih

Javna ustanova Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo je za ovaj mjesec pripremila raznovrstan sadržaj namijenjen svim generacijama.
Bogat i sadržajan repertoar na sceni Centra kulture i mladih

U okviru desetog jubilarnog internacionalnog festivala srednjoškolskog teatra „Juventafest“, koji traje do 11. septembra, svaki dan će biti organizovane radionice srednjoškolskog teatarskog stvaralaštva u periodu od 10 do 14 sati. Učesnici ovih radionica će posljednjeg dana „Juventafesta“ u nedjelju 11. septembra pokazati šta su novo naučili na održanim radionicama.  

 

U petak 9. septembra će, sa početkom u 17 sati na sceni u Jelićevoj ulici,  biti izvedena predstava „Kralj Ibi“, dok će u subotu 10. septembra u istom vremenskom terminu publika imati priliku pogledati predstavu „Nasprotje“.

 

U Centru kulture i mladih u saradnji sa ansamblom Pozorišta mladih u ponedjeljak, 12. septembra biće odigrana predstava za djecu „Ako pčele odu“. Predstava za najmlađe počinje u 11 sati.

 

U Umjetničkoj galeriji BiH u petak sa početkom u 12 i 30 sati planirano je otvaranje izložbe radova polaznika Škole stripa. Ova besplatna škola godinama djeluje u okviru Centra kulture i mladih.

 

U utorak, 13. septembra u Galeriji CKM biće organizovana izložba slika i unikatnog nakita pod nazivom „Sarajevu s poštovanjem i ljubavlju“ autora Adin i Mia Hebib. Otvaranje izložbe je zakazano za 20 sati.

 

Promocija knjige „Lov na neljude“ autora Samira Peljte, zakazana je za petak 16. septembra sa početkom u 19 sati.

 

          Susret sa Zijahom Sokolovićem i njegovom predstavom „Lijevo, desno, glumac“ planiran je za utorak, 20. septembra sa početkom u 20 sati. Ulaznice po cijeni od 15 KM mogu se nabaviti na blagajni Centra u Jelića 1.

 

          Predstava „Prah“ biće odigrana u srijedu, 28. septembra u 20 sati. Ulaznice za predstavu iznose 10 KM i također se mogu nabaviti na blagajni Centra.  

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti