Vijesti

27.07.2020.
Načelnik Ajnadžić i predsjedavajuća Karačić: Naša je obaveza pomoći napaćenom narodu u Sandžaku
Danas su načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić i predsjedavajuća Općinskog vijeća Centar Karolina Karačić ugostili predstavnike Bošnjačkog nacionalnog vijeća iz Sandžaka koju su predvodili predsjednica dr. Jasmina Curić i sekretar Vijeća Mirza Hajdinović.
27.07.2020.
Obilježena 28. godišnjica bitke na Poljinama
Članovi porodica poginulih, saborci, predstavnici Kantona Sarajevo i općina Centar, Novo Sarajevo i Novi Grad, te boračkih udruženja sa područja ovih općina su u ponedjeljak 27. jula 2020. godine polaganjem cvijeća i učenjem Fatihe te minutom šutnje odali počast poginulim pripadnicima Prve podrinjske brigade koji su 31. jula 1992. godine zajedno sa lokalnim jedinicama iz općina Centar, Vogošća, Novi Grad i jedinicom Ministarstva unutrašnjih poslova u borbama na Poljinama položili svoje živote za odbranu naše države.
27.07.2020.
Izgradnja Europske kuće kulture i nacionalnih manjina
U utorak, 28. jula 2020. godine u 12 sati načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić će posjetiti gradilište gdje su u toku radovi na izgradnji Europske kuće kulture i nacionalnih manjina u parku Kemal Monteno na lokaciji nekadašnje Austrijske kuće preko puta naselja Ciglane.
24.07.2020.
Asfaltiranje saobraćajnice u Ulici Goruša biće završeno u planiranom roku
Sredinom ovog mjeseca započeli su radovi na sanaciji Ulice Goruša (Mjesna zajednica „Crni vrh-Gorica“).
24.07.2020.
Postavljeno novo spomen-obilježje poginulim pripadnicima Armije RBiH ispred MZ „Pionirska dolina“
Na nalog načelnika Općine Centar dr. Nedžada Ajnadžića Služba za investicije, komunalni razvoj i planiranje Općine Centar je okončala proceduru postavljanja novog spomen-obilježja šehidima i poginulim borcima Armije RBiH kod prostorija Mjesne zajednice Pionirska dolina.
24.07.2020.
Čišćenjem i uređenjem Čavljaka započela realizacija projekta Via Dinarica u Općini Centar
Razvojni program Ujedinjenih nacija u Bosni i Hercegovini (UNDP BiH), uz finansijsku podršku Agencije Sjedinjenih Američkih Država za međunarodni razvoj (USAID BiH) i Agencije za razvojnu saradnju Republike Italije (AICS) implementira projekat Via Dinarica.
23.07.2020.
Za podršku Općoj bolnici u borbi protiv koronavirusa Općina izdvojila 50 hiljada KM
Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je zajedno sa saradnicima danas posjetio Opću bolnicu „Prim.dr. Abdulah Nakaš“ gdje ih je ugostio direktor ove ustanove Ismet Gavrankapetanović.
23.07.2020.
Počelo uklanjanja grafita sa zgrada u Centru
Sredinom ove sedmice započela je realizacija projekta uklanjanja grafita sa zgrada u Centru.
23.07.2020.
Ajnadžić apeluje na vlasnike pasa da se ponašaju odgovorno
Napad psa na dijete koji se desio 22. jula na Koševskom brdu izazvao je veliku zabrinutost i predstavlja posljednji alarm za vlasnike pasa da počnu savjesno postupati, kako prema psima, tako i prema okolini.
22.07.2020.
Objavljen javni poziv za dodjelu sredstava istaknutim samostalnim umjetnicima i penzionisanim radnicima iz kulture i sporta
S ciljem ublažavanja posljedica proglašenog stanja prirodne ili druge nesreće, uzrokovane pandemijom koronavirusa, na nalog načelnika Općine Centar dr. Nedžada Ajnadžića, Služba za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti Općine Centar je danas objavila javni poziv za dodjelu sredstava istaknutim samostalnim umjetnicima i penzionisanim radnicima iz kulture i sporta.
22.07.2020.
Javni uvid u Nacrt regulacionog plana „Sarajevogas-Bosnalijek“
Gradsko vijeće Grada Sarajeva je razmotrilo i usvojilo Nacrt regulacionog plana „Sarajevogas-Bosnalijek“ sa odlukom o njegovom provođenju. Navedeni dokumenti su upućeni na javni uvid u trajanju od 30 dana.
22.07.2020.
Započela sanacija Ulice braće Begić na Koševskom brdu
Tokom dana radnici građevinske firme „Grakop“ iz Kiseljaka su započeli sanaciju saobraćajnice i pješačke staze u Ulici braće Begić na Koševskom brdu.
22.07.2020.
Stanovnici općine Centar prikupili na hiljade knjiga za biblioteke u Matuzićima i Srebrenici
Komisija Općinskog vijeća Centar za mjesne zajednice i saradnju sa općinama i gradovima u saradnji sa Službom za civilnu zaštitu i mjesne zajednice Općine Centar je od sredine februara do sredine marta ove godine organizovala akciju prikupljanja knjiga za biblioteke u Matuzićima, koji administrativno pripadaju Općini Doboj Jug, te biblioteke u okviru Memorijalnog centra Srebrenica u Potočarima.
21.07.2020.
Prezentirano idejno rješenje spomen obilježja „Ljiljan“
Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić i dekan Arhitektonskog fakulteta u Sarajevu prof.dr. Erdin Salihović potpisali su ugovor o realizaciji granta s ciljem unapređenja stanja oblasti prostornog planiranja, arhitekture i urbanizma na području općine Centar.
21.07.2020.
Općina Centar će i ove godine podržati malonogometni Bajramski turnir
Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je zajedno sa saradnicima ugostio delegaciju Organizacionog odbora tradicionalnog 29. Bajramskog turnira u malom nogometu.
21.07.2020.
Na Teatarskoj sceni Jelićeva 24. jula premijera performansa ‘’Hadžera’’
U srijedu, 22. jula, u 11 sati u prostorijama JU Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo, bit će organizirana press konferencija povodom premijere multimedijalnog performansa ‘’Hadžera’’, koja će biti upriličena 24. jula u 20 sati na Teatarskoj sceni Jelićeva, poštujući sve mjere zaštite i bezbjednosti naših sugrađana.
21.07.2020.
Počinje rekonstrukcija saobraćajnice u Ulici braće Begić
U srijedu, 22. jula 2020. godine u 12 sati predstavnici Općine Centar Sarajevo, na čelu sa načelnikom dr. Nedžadom Ajnadžićem, posjetit će Ulicu braće Begić gdje će započeti radovi na rekonstrukciji saobraćajnice.
20.07.2020.
Na osnovu idejnog rješenja Amira Vuka Zeca i finansijsku podršku Općine Centar
Duž Velikog parka se gradi „Pješačka zona-Sarajevski ćilim“
Danas je u velikoj sali Općine Centar održana prezentacija idejnog projekta pod nazivom „Pješačka zona-Sarajevski ćilim“.
20.07.2020.
Prezentacija projekta centralnog spomen-obilježja „Ljiljan“
U prostorijama Arhitektonskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu (Ulica Patriotske lige 30) u utorak 21. jula 2020. godine sa početkom u 12 sati planirana je prezentacija projekta centralnog spomen-obilježja „Ljiljan“, koji treba biti izgrađen na Betaniji.
20.07.2020.
Otvoreno pismo načelnika Ajnadžića kantonalnom zastupniku
Još jedan performans Damira Nikšića
Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić uputio je otvoreno pismo Damiru Nikšiću, zastupniku u Skupštini KS: