PROJEKAT SANACIJE ULICA U CENTRU

Završena sanacija saobraćajnice i trotoara u Ulici Tekija

Radnici građevinske firme „Mušinbegović gradnja“ d.o.o. Visoko okončali su radove na sanaciji drugog dijela Ulice Tekija.

Na dijelu ove saobraćajnice od stepeništa kod broja 5 do raskrsnice sa Ulicom Put Mladih muslimana, nakon uklanjanja starog oštećenog asfalta i podloge, te dotrajalih ivičnjaka ugrađen je novi mehanički stabilizovan nosivi sloj od drobljenog kamenog materijala.

 

Za adekvatnu odvodnju površinskih voda, koje su najveći uzrok propadanja kolovozne konstrukcije, ugrađeni su šahtovi i linijske rešetke sa nivelacijom šibera za vodu i rešetki za odvodnju. Prije postavljanja dva sloja novog asfalta ugrađeni su novi betonski ivičnjaci.

 

Radovi na prvom dijelu ove saobraćajnice od raskrsnice sa Ulicom Terezija do stepeništa su okončani krajem augusta ove godine, na osnovu glavnog projekta sanacije i proširenja saobraćajnice koji je uradila firma „TZI-Inženjering“ d.o.o. Sarajevo.

 

Općina Centar je finansijer ovog projekta u čijem je ovogodišnjem budžetu izdvojen iznos od 116.130 KM.

 

Navedeni projekat je realizovan na inicijativu i zahtjev građana koji su u više navrata isticali probleme zbog lošeg stanja saobraćajnice u pomenutoj ulici.

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti