Načelnik Srđan Mandić ugostio delegaciju iz Republike Slovačke

Općinski načelnik Srđan Mandić danas je ugostio delegaciju iz Republike Slovačke, gospodina Michal Uherčika, člana lokalne vlasti u Slovačkoj i njegove saradnike, kako bi razgovarali o mogućnostima razmjene najboljih praksi u srodnim oblastima.

Na sastanku je između ostalog razgovarano o žičarama kao mogućnostima gradskog transporta i razvoja turizma, upravljanju otpadom na lokalnom nivou; razvoju turizma sarajevske regije, te najboljim praksama rada u lokalnoj samoupravi.

 

Načelnik Mandić je delegaciji pojasnio način funkcioniranja vlasti u našoj zemlji te prezentirao ideje za bolji i funkcionalniji život građana centralne sarajevske općine.

-Naša lokalna zajednica ima veliki potencijal za razvoj turizma, ali smatram da je neophodno izraditi strategiju turizma za razvoj Sarajeva i regije u kojoj bi svakako učestvovala i naša Opština. Kada su u pitanju dobre prakse koje Opština Centar provodi, mi smo prvi u BiH osnivali UrbanLab platformu u saradnji sa UNDP-om, putem koje dolazimo najlakše do odgovora kako građani žele urediti svoju Opštinu, izjavio je načelnik Mandić.

 

Michal Uherčik zahvalio se na gostoprimstvu načelniku Mandiću, te izrazio otvorenu želju za ponovnim sastankom te i užom saradnjom Općine Centar sa lokalnim zajednicama u Slovačkoj.

 

Nakon sastanka u Općini Centar delegacija je posjetila HUB Centar i Centar za izvrsnost na Gorici kao primjere dobre prakse lokalnog djelovanja.

 

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti