OPĆINA CENTAR OBEZIJEDILA SREDSTVA

Kreće rekonstrukcija vodovodne i kanalizacione mreže na Panjinoj Kuli

Načelnik Općine Centar Srđan Mandić zajedno sa saradnicima održao je danas radni sastanak sa predstavnicima Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija“.

Na sastanku je razgovarano o projektima sanacije, rekonstrukcije i izgradnje vodovodnog i kanalizacionog sistema na području ove lokalne zajednice čija realizacija je planirana u ovoj godini.

 

Najavljeno je da uskoro kreću radovi na rekonstrukciji vodovodne i kanalizacione mreže u dužini od cca 550 metara na Panjinoj kuli od broja 2 do broja 111. Nosilac realizacije projekta je Kantonalno javno komunalno preduzeće „Vodovod i kanalizacija“, a sredstva u iznosu od oko milion maraka obezbijedila je Općina Centar. Nakon završetka radova na rekonstrukciji vodovodne i kanalizacione mreže uslijedit će rekonstrukcija saobraćajnice.

 

Također, na sastanku su najavljeni i radovi na rekonstrukciji kanalizacione mreže u kraku Ulice Aleksandra Puškina, za šta su također obezbijeđena sredstva u budžetu Općine Centar. Početak realizacije navedenog projekta očekuje se u narednih nekoliko dana. Općina Centar je putem Zavoda za vodoprivredu obezbijedila i projektnu dokumentaciju za realizaciju ovog projekta.

 

Dogovorene su i aktivnosti na realizaciji druge faze rekonstrukcije vodovodne i kanalizacione mreže u Ulici Borak, i to na dijelu iznad stepeništa. Naime, budući da na pomenutoj dionici ove ulice nije riješena vodovodna i kanalizaciona mreža u proteklom periodu je to bio većim dijelom uzrok bujica koje su se slijevale cijelom dužinom stepeništa čija rekonstrukcija je u toku.

 

Naglašeno je i da se radovi na rekonstrukciji vodovodne mreže u Ulici Ludviga Kube odvijaju planiranom dinamikom, te da se u narednih petnaestak dana, ukoliko vremenske prilike dozvole, očekuje završetak radova nakon čega će se pristupiti sanaciji stepeništa i ulice.

 

Razgovarano je i projektu rekonstrukcije vodovodne i kanalizacione mreže u ulici Mice Todorovića što predstavlja preduslov za rekonstrukciju stepeništa, te projektu sanacije kanalizacione mreže u Ulici Jukićeva oko stambenih objekata.

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti