MREŽA SOLIDARNOSTI PRIVATNOG I JAVNOG SEKTORA

Do kraja godine Udruženje „Colibri“ u novim prostorijama

Načelnik Općine Centar Srđan Mandić obišao je danas prostorije u Ulici Ćemaluša br. 3 gdje su u toku radovi na rekonstrukciji prostora u kojem će biti smješten Centar za podršku porodicama sa djecom i osobama sa poteškoćama u razvoju.

Da podsjetimo, prostorije je Udruženju za podršku porodicama sa djecom i osobama sa poteškoćama u razvoju „Colibri“ koje rukovodi Centrom ustupila na korištenje Općina Centar koja je i finansijski podržala samu rekonstrukciju prostora sa 25.000 maraka.

 

Kako je navela predsjednica Udruženja Aida Hrnjić ukupna procijenjena vrijednost rekonstrukcije iznosi 180.000 maraka, a do sada je kroz mrežu solidarnosti javnog i privatnog sektora prikupljeno oko 120.000 maraka.

 

-Mnogo je truda i rada iza nas. Zaista želim da se zahvalim svim donatorima među kojima su svakako Općina Centar, Grad Sarajevo, Ambasada Savezne Republike Njemačke u BiH i mnogi drugi. Iskreno se nadamo da ćemo do kraja godine prikupiti nedostajuća sredstva kako bi u novom prostoru mogli započeti novu radnu godinu, kazala je Hrnjić.

 

U namjeri da podrži ovu ranjivu kategoriju stanovništva Općina Centar Sarajevo godinama iskazuje senzibilitet kontinuiranim pružanjem pomoći Udruženju za podršku porodicama sa djecom i osobama sa poteškoćama u razvoju „Colibri“.

 

Načelnik Mandić naglasio je da će Općina Centar sa zadovoljstvom nastaviti pružati podršku radu Centra, te izrazio nadu da će se u skorije vrijeme u Bosni i Hercegovini sistemski obezbijediti podrška porodicama djece i osoba s poteškoćama u razvoju.

 

-Obradovan sam da je do sada prikupljen značajan iznos sredstava kako bi ovaj prostor u što skorije vrijeme otvorio vrata mališanima. Kada je Općina Centar u pitanju budite sigurni da u nama imate sigurnog partnera, jer mi smo lokalna zajednica koja je otvorena za svu našu djecu, poručio je Mandić.  

 

Do sada su u prostoru završeni i ugrađeni vanjski portali i prozori, kompletne elektroinstalacije, nove instalacije sa pripadajućim rasvjetnim tijelima, instalacije za grijanje uz podno grijanje, posude, pumpe, servisirani bojleri, klima-uređaji, ventilacije, kompletne rigips pregrade, te mnogo drugih građevinskih radova.

 

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti