OPĆINA CENTAR OBEZBIJEDILA RUKSAKE, UDŽBENIKE I PRIBOR

Načelnik Mandić prisustvovao prijemu prvačića Katoličkog školskog centra

U ponedjeljak 12. septembra 2022. godine u prostorijama Osnovne škole Katolički školski centar je za 54 prvačića ove školske ustanove organizovan svečani prijem i podjela školskih ruksaka sa priborom i kompletom udžbenika.

U ime Općine Centar prijemu prvačića prisustvovao je načelnik Srđan Mandić i pomoćnica načelnika za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport Lejla Dizdarević.

 

Mandić je prvačićima poželio sretan i uspješan početak školovanja uz želju da postanu uspješni ljudi koji će ovu zemlju voditi naprijed.

 

-Velika mi je čast da sam danas ovdje na ovaj, za vas izuzetno važan dan. Meni su najsretniji momenti u mom poslu druženje sa najmlađima. U ime Općine Centar i svoje lično ime želim vam sretan početak jednog novog razdoblja u vašem životu, poručio je Mandić.

 

Za sve prisutne roditelje, prvačiće i ostale goste učenici su zajedno sa svojim nastavnicima pripremili priredbu kao znak zahvale za ovaj današnji događaj.

 

Direktorica Katoličkog školskog centra „Sveti Josip“ u Sarajevu u okviru kojeg djeluju dvije osnove škole na Mejtašu i Stupu Marina Vrhovac zahvalila se Općini Centar i načelniku Mandiću za vrijednu donaciju ruksaka sa kompletom udžbenika i školskim priborom.

 

Da podsjetimo, Općina Centar je obezbijedila besplatne udžbenike, školski pribor i ruksake za 690 prvačića koji su upisani u osnovne škole na njenom području, a za tu namjenu je u ovogodišnjem budžetu planirano 110.000 maraka.

 

Nove udžbenike će također dobiti i učenici od drugog do četvrtog razreda bez obzira na mjesto njihovog prebivališta. Za ovu namjenu je iz općinskog budžeta izdvojen iznos od gotovo 200.000 KM.

 

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti