Vijesti

25.08.2020.
Općina Centar smanjila zakupnine poslovnih prostorija
U okviru mjera koje provodi Općina Centar na ublažavanju posljedica izazvanih pojavom koronavirusa, Općinsko vijeće Centar je na 54. redovnoj sjednici održanoj 29. jula 2020. godine usvojilo Odluku o privremenom smanjenju zakupnine poslovnih prostorija u vlasništvu Općine Centar do 31. decembra 2020. godine.
24.08.2020.
U Ulici Safeta Pašalića položen novi asfalt
Radnici građevinske firme „Bosman“, koja je nakon provedene tenderske procedure odabrana kao najpovoljniji izvođač, uspjeli su okončati radove na sanaciji saobraćajnice u Ulici Safeta Pašalića.
24.08.2020.
Načelniku Ajnadžiću uručena zahvalnica Udruženja „Haber“ i Općine Vogošća
Predsjednik Udruženja za zaštitu historijskih vrijednosti „Haber“ Omer Edo Hadrović posjetio je Općinu Centar i tom prilikom načelniku dr. Nedžadu Ajnadžiću uručio zahvalnicu za nesebičnu pomoć u realizaciji projekta dokumentarnog filma „Povratak na svoje“.
24.08.2020.
Prijave za besplatnu školu glume u Centru kulture i mladih
Nakon prestanka stanja nesreće, koja je proglašena tokom pandemije koronavirusa, Javna ustanova Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo je ponovo otvorila vrata polaznicima kurseva i škola.
21.08.2020.
Sutra završetak radova na sanaciji saobraćajnice u Ulici Safeta Pašalića
Radnici građevinske firme „Bosman“, koja je nakon provedene tenderske procedure odabrana kao najpovoljniji izvođač radova, u toku sutrašnjeg dana završit će radove na sanaciji saobraćajnice u Ulici Safeta Pašalića.
21.08.2020.
Općina nastavlja pomagati rad javnih kuhinja
Općina Centar Sarajevo je u budžetu za 2020. godinu obezbijedila novčana sredstva za pomoć u radu javnih kuhinja sa ciljem smanjenja posljedica uzrokovanih pandemijom koronavirusa.
21.08.2020.
KONTINUIRANA PODRŠA OPĆINE OBRAZOVNIM USTANOVAMA
10.000 KM školi „Silvije Strahimir Kranjčević“ za sanaciju mokrih čvorova
Iako osnovno obrazovanje još uvijek nije u njenoj nadležnosti, Općina Centar Sarajevo godinama izdvaja značajna sredstva iz budžeta za tu veoma važnu društvenu oblast, a posebno za unapređenje obrazovnog procesa i poboljšanje uvjeta rada i opremanje školskih objekata na području ove lokalne zajednice.
20.08.2020.
OPĆINA IZDVOJILA 167.832 KM
Park Kemal Monteno poprimio novi izgled
U proteklih nekoliko dana okončani su radovi na sanaciji pješačkih staza u Parku Kemal Monteno, a realizacijom ovog projekta park je poprimio novi izgled.
20.08.2020.
Uklonjena divlja deponija u tunelu u Ulici Hakije Kulenovića
Radnici Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća „Rad“ danas su okončali radove na uklanjanju divlje deponije u tunelu u Ulici Hakije Kulenovića.
20.08.2020.
MINISTARSTVO PRIVREDE KS
Javni poziv za finansiranje dijela minimalne mjesečne neto plaće
Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo je 18. augusta 2020. godine raspisalo Javni poziv za dodjelu sredstava poslovnim subjektima (fizička lica koja samostalno obavljaju registrovanu poslovnu djelatnost) sa sjedištem na području općine Centar za finansiranje dijela minimalne mjesečne neto plaće za mjesec maj 2020.
20.08.2020.
Održan aktiv direktora osnovnih škola sa područja općine Centar
U četvrtak, 20. augusta 2020. godine u prostorijama Osnovne škole „Safvet-beg Bašagić“ održana je sjednica aktiva direktora osnovnih škola sa područja općine Centar.
19.08.2020.
U Ulici Patriotske lige u toku radovi na izgradnji stajališta
Radnici građevinske firme „Džekos“ d.o.o. Sarajevo koja je nakon provedene tenderske procedure odabrana kao najpovoljniji izvođač, započeli su radove na izgradnji stajališta u Ulici Patriotske lige.
19.08.2020.
ZA 584 PRVAČIĆA
Općina za sve prvačiće i ove godine nabavlja udžbenike, školski pribor i ruksake
Imajući u vidu da je ulaganje u obrazovanje najbolja investicija, Općina Centar Sarajevo kao društveno odgovorna lokalna zajednica, predvođena načelnikom dr. Nedžadom Ajnadžićem, godinama redovno izdvaja iz svog budžeta značajna finansijska sredstva za ovu najvažniju oblast društvenog života, iako ona još uvijek nije u općinskoj nadležnosti.
19.08.2020.
Čestitka muslimanima za Novu hidžretsku godinu
Povodom nastupajuće Nove 1442. hidžretske godine, koja se tradicionalno obilježava u muslimanskoj historiji, načelnik Općine Centar Sarajevo dr. Nedžad Ajnadžić i predsjedavajuća Općinskog vijeća Centar Karolina Karačić upućuju, u ime Općine i u svoje ime, najsrdačnije čestitke reisu-l-ulemi Islamske zajednice u BiH dr. Huseinu efendiji Kavazoviću i svim muslimanima vjernicima u Bosni i Hercegovini.
18.08.2020.
U Ulici Himze Polovine položen novi asfalt
Radnici građevinske firme „Bosman“ uspjeli su okončati radove na rekonstrukciji saobraćajnice u Ulici Himze Polovine, ukupne dužine 480 metara.
17.08.2020.
Općina nema instrumente za rješavanje problema narušavanja javnog reda i mira
Nakon što su mediji objavili informaciju da je Dika Imamović pod pratnjom policije izašla iz stana zbog navodnog ugrožavanja sigurnosti njene porodice, te da se obraćala načelniku Općine Centar dr. Nedžadu Ajnadžiću radi zaštite, rješavanja njenog problema, ali i zahtjeva za zamjenskim stanom, izdajemo sljedeće saopštenje za javnost:
17.08.2020.
Zahvaljujući Općini Centar vlastite biznise pokrenulo 26 mladih ljudi
Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić potpisao je u ponedjeljak 17. augusta 2020. godine ugovore sa 26 najbolje rangiranih kandidata koji su na osnovu tri javna poziva dobili podršku ove lokalne zajednice za pokretanje vlastitih biznisa.
14.08.2020.
U Gimnazijskoj ulici postavljena klupa izrađena od plastičnih čepova
Umjetnički eksponat ''ČEPOklupa'' koja je izrađena od plastičnih čepova kao mozaik sa šarom bosanskog ćilima postavljena je i od danas na raspolaganju građanima u Gimnazijskoj ulici.
14.08.2020.
Potpisivanje ugovora o dodjeli sredstava za start-up biznise
U Općini Centar u ponedjeljak 17. augusta 2020. godine u 10.00 sati biće organizovano potpisivanje ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava mladim osobama za samozapošljavanje kroz start-up biznis.
13.08.2020.
Počelo polaganje asfalta na pješačke staze u parku Kemal Monteno
Mašinskim uklanjanjem starog oštećenog betona prije deset dana započeo je projekat sanacije pješačkih staza u Parku Kemal Monteno.