U NARODNOM POZORIŠTU U SARAJEVU

Besplatne predstave za osnovce i osobe treće životne dobi

Početkom sedmice učenici osmih i devetih razreda Osnovne škole Silvije Strahimir Kranjčević, kao i članovi Centra za zdravo starenje „Razigrani dani“ gledali su operu „Mala Floramye“ u Narodnom pozorištu.

Kako bi našim najmlađim i starijim sugrađanima omogućili besplatno prisustvo kvalitetnim događajima iz kulture, Općina Centar je obezbijedila finansijska sredstva u budžetu za besplatan odlazak u Narodno pozorište u Sarajevu. Naime, općinski načelnik Srđan Mandić potpisao je ugovore sa direktorom Narodnog pozorišta Edinom Dinom Mustafićem.

 

Ugovori se odnose na nabavku besplatnih karata za pozorišne predstave za učenike od 7 do 9 razreda osnovnih škola sa područja Centra i podjelu besplatnih karata osobama treće životne dobi. Općina Centar iz svog ovogodišnjeg budžeta za realizaciju ovih projekata izdvaja ukupan iznos od 7.000 KM.

 

Ovo je samo jedan u nizu primjera opredijeljenosti ove lokalne zajednice da stvara bolje uslove za naše mlade kao i starije građane čime se želi istaknuti važnost ove populacije i njihov doprinos društvenoj zajednici.

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti