BOLJI PRISTUP PORODIČNOJ AMBULANTI „KOŠEVO II“

Završni radovi na pristupnom putu

U toku je farbanje zaštitne rukohvatne ograde koju su postavili radnici građevinske firme „Sela“ u okviru projekta sanacije prilaznog puta za porodičnu ambulantu Koševo II u Ulici Marcela Šnajdera 9A.

Realizacija projekta je započela na osnovu iskazane potrebe stanovnika Mjesne zajednice „Koševo II“, koji sada iz Ulice Patriotske lige imaju novu komunikaciju do ambulante porodične medicine. Savjet MZ je inicirao projekat zbog starijih sugrađana koji najviše koriste usluge zdravstvene njege porodične medicine.

 

Tokom realizacije projekta napravljena je pristupna staza po kojoj je postavljeno odgovarajuće podloga prije betoniranja. Nakon toga radnici u postavili nove kulir ploče duž staze, koje su pokazale odličnu izdržljivost u svim vremenskim prilikama. U završnoj fazi projekta ugrađena je nova zaštitna ograda čije farbanje je u toku očekuje se da će ovaj posao biti završen najkasnije do kraja sedmice.

 

 

Projekat u cjelosti finansira Općina Centar u iznosu od 11.799 KM,  a realizacija projekta je u skladu sa ugovorom o izvođenju radova na investiciono-tehničkom održavanju pješačkih staza, stepeništa i ograda na području općine Centar kojeg su potpisali općinski načelnik Srđan Mandić i direktor firme „Sela“ Emir Tutić.

 

 

Rebalansom budžeta Općine Centar za ovu godinu za projekte izgradnje i sanacije stepeništa, šetnica, platoa, pješačkih staza i rukohvatnih zaštitnih ograda obezbijeđen je iznos od 2.939.000 KM.

 

 

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti