BRZA REAKCIJA INSPEKTORATA OPĆINE CENTAR

Uklonjena bespravna reklamna konstrukcija

Zbog velikog interesa javnosti u vezi sa nelegalno postavljenom slobodnostojećom reklamnom konstrukcijom u neposrednoj blizini mosta Suade i Olge u priobalnom pojasu rijeke Miljacke obavještavamo javnost da je nakon provedenog inspekcijskog postupka Općine Centar nelegalna konstrukcija u ranim jutarnjim satima uklonjena.

Podsjećamo, tokom jučerašnjeg dana inspekcijskim nadzorom od strane Inspektorata Općine Centar utvrđeno je da je na navedenoj lokaciji postavljena nelegalna slobodnostojeća reklamna konstrukcija bez pravosnažnog odobrenja.

Načelnik Općine Centar Srđan Mandić ponovio je da Općina neće tolerisati nelegalnu gradnju na području ove lokalne zajednice te još jednom uputio apel svim investitorima da prije bilo kakvog početka radova pribave potrebne saglasnosti, te da se u toku izgradnje pridržavaju izdatih dozvola.

U nastavku inspekcijskog nadzora urbanističko-građevinski inspektor Općine Centar naložio je investitoru nastavak uklanjanja anker ploče i anker vijaka te asfaltiranje mikrolokaliteta. Trenutno je mikrolokalitet zaštićen drvenim poklopcima da ne bi bila ugrožena sigurnost pješaka.

Inspekcijski nadzor se nastavlja sve dok se zemljište ne vrati u prvobitno stanje.

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti