PROJEKAT ReLOaD2

Održan Dan na otvorenom

U nedelju, 18. septembra 2022. godine, održan je Dan na otvorenom projekta Općine Centar. Najmlađi košarkaši i košarkašice, istinski su uživali u igri i druženju na vanjskom terenu, ali ovaj put uz prisustvo publike.
Održan Dan na otvorenom

 Najmlađi osnovci sa područja općine Centar, djevojčice i dječaci uzrasta od prvog do petog razreda, imali su svoj praznik košarke ispred BBI centra. Najavljeni Dan na otvorenom planiran programom projekta koji se realizuje u saradnji sa EU, UNDP i Bosnian Basketball Youth-om, održan je u samom centru grada.

 

Posljednji sunčani dani iskorišteni su na pravi način i to za sport na otvorenom. Najmlađi košarkaši i košarkašice, istinski su uživali u igri i druženju na vanjskom terenu.

 

Ovaj put igrali su basket 3x3 i odlično su se zabavili. Sa njima su se družili i promotori, reprezentativac Ajdin Penava i Adnan Arslanagić.

 

Projekat koji inače traje punih šest mjeseci, finansira Evropska unija (EU), sufinansira Općina Centar, a provodi Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u sklopu Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2 – ReLOaD2.

 

Bosnian Basketball Youth nastavlja ligu, a VIII kolo će se održati u nedelju 2. oktobra 2022. Projekat traje do 20. novembra kada je planiran završni  svečani dan. Tada će se proglasiti pobjednik, te će se dodjeliti diplome, medalje i nagrade.

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti