Održan šesti po redu Bike Fest

U subotu je na poligonu ispred stadiona „Asim Ferhatović Hase“ na Koševu, te na atletskoj stazi ovog stadiona, održan šesti po redu Bike Fest.

 Festival je održan pod pokroviteljstvom Općine Centar, a u organizaciji Javne ustanove „Centar za sport i rekreaciju“.

 

Pripremljen je višesatni program uz poligon za vožnju i prigodne nagrade. Učestvovali su osnovci svih uzrasta sa područja općine Centar.

 

Nakon prijave prvo su učesnici na poligonima postavljenim na platou ispred stadiona „Asim Ferhatović Hase“ na Koševu pokazali svoje biciklističke vještine. Ovom prilikom su, osim dobre zabave, također učesnici ponešto i naučili o osnovama ponašanja, te o pravilima i sigurnosnim aspektima koje moraju poštovati kao učesnici u saobraćaju.

 

-Ove godine pripremljen je bogatiji program. Imali smo razne prepreke koje su bile dostupne učesnicima, kao što su gađanje i preciznost, spretnost, prepreke na biciklima, prepreke sa romobilima, biciklistička trka, kao i labirinti kroz koje su se učesnici provlačili i spuštali. Ove godine uveli smo i mini romobile za djecu, kazao je Adni Challenger, direktor Bike Fest festivala.

 

Ciljevi ovog projekta su, pored socijalnog efekta, druženje kroz takmičenja u biciklističkim disciplinama, upoznavanje o pravilima i sigurnosnim aspektima obzirom na saobraćajno–sigurnosne mjere, kao i omasovljenje biciklizma, te motiviranje građana da se što više bave sportom i rekreacijom kao zdravim načinom života.

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti