JU CENTAR ZA SPORT I REKREACIJU

Redovno održavanje ciciban i sportskih terena

Uposlenici Javne ustanove „Centar za sport i rekreaciju“ svakodnevno obilaze ciciban igrališta i sportske terene kojima upravljaju u ime Općine Centar, zbog redovnog održavanja igrališta i terena za nesmetanu igru naših mališana i mladih.

 U ovogodišnjem budžetu Općine Centar obezbijeđen je iznos od 1.089.000 KM za potrebe izgradnje i uređenja manjih javnih površina, dječijih i ciciban igrališta i sportskih ploha, od čega je za potrebe izgradnje dječijih i ciciban igrališta i sportskih ploha, iz ove sume, obezbijeđen iznos od 443.000 KM, a 150.000 KM je izdvojeno za potrebe održavanja ciciban igrališta.

Uposlenici pored redovnih aktivnosti, održavaju i realiziraju sanaciju detektovanih oštećenja. Veliki problem predstavlja stepen devastacije na određenim igralištima, a posebno se ističe ciciban igralište na Soukbunaru.

Općina Centar prije svega želi da najmlađi imaju svoj prostor za bezbrižnu dječju igru i stoga poklanja veliku pažnju održavanju i obnovi dječijih ciciban igrališta. Apelujemo na korisnike da vode računa o ispravnosti mobilijara, kako bi isti sadržaj pripadajućih ciciban i sportskih igrališta bio na dispoziciji korisnicima.

06.05.2024.
DANI OPĆINE CENTAR OD 2. DO 9. MAJA
Sutra svečana sjednica Općinskog vijeća Centar
06.05.2024.
U OKVIRU OBILJEŽAVANJA DANA OPĆINE CENTAR
Besplatan koncert Mravko Travko za najmlađe u Centru kulture i mladih
Više vijesti