PLASTENICI ZA SOCIJALNO UGROŽENE GRAĐANE OPĆINE CENTAR

Općina Centar objavila javni poziv

Općina Centar Sarajevo raspisala je javni poziv za predaju zahtjeva za dodjelu plastenika socijalno ugroženim građanima općine Centar.
Općina Centar objavila javni poziv

U javnom pozivu koji je objavljen na web stranici Općine Centar  https://www.centar.ba/stranica/javni-pozivi-euprava navedeni  su uslovi i kriteriji koji nose određeni broj bodova.

 

Osim vrednovanja pogodnosti zemljišta, visine ukupnih primanja porodičnog domaćinstva,  dodatno se boduje socijalno stanje porodičnog domaćinstva (nezaposlena lica, lica u statusu šehidskih porodica, poginulih branitelja, ratni vojni invalidi, civilne žrtve rata, lica u statusu neratnih invalida od 90 % i 100 %, demobilisani borci, kao i broj članova porodičnog domaćinstva do 18 godina).

 

Pravo na dodjelu plastenika ne mogu ostvariti lica kao i njihovi članovi domaćinstava koji su u ranijem periodu dobili plastenike od Općine, Ministarstva, humanitarnih organizacija i dugih institucija.

 

U ovogodišnjem budžetu Općine Centar obezbijeđeno je 50.000 KM za nabavku plastenika socijalno ugroženim građanima općine Centar.

 

Odluku o dodjeli plastenika donosi općinski načelnik na prijedlog stručne komisije koja će izvršiti uvid na terenu i utvrditi pogodnost zemljišta za zasnivanje plasteničke proizvodnje, izvršiti bodovanje i predložiti kandidate za dodjelu plastenika.

 

Javni poziv ostaje otvoren 15 dana od dana objavljivanja.

 

Sve dodatne informacije mogu se dobiti u Općini Centar (Mis Irbina 1) na broj telefona  033/562-450.

 

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti