PODRŠKA TRGOVCIMA POJEDINCIMA

Javni poziv za dodjelu bespovratnih finansijskih sredstava

Na web stranici Općine Centar i u dnevnim novinama Dnevni avaz u utorak, 11. oktobra 2022. godine objavljen je javni poziv za dodjelu finansijskih sredstava namijenjenih podršci poslovanja fizičkih lica koji obavljaju trgovačku djelatnost (trgovina na malo ličnim radom - trgovac pojedinac) na području općine Centar Sarajevo za 2022. godinu.
Javni poziv za dodjelu bespovratnih finansijskih sredstava

Kako je navedeno u javnom pozivu finansijska sredstva su namijenjena za nabavku sirovina, repromaterijala, promociju djelatnosti, proizvoda i usluga, plaćanje dospjelih obaveza (PIO/MIO, zdravstveno osiguranje uposlenih, zakup poslovnog prostora), te za druge aktivnosti vezane za održivost i razvoj djelatnosti.

 

Pravo učešća na javnom pozivu imaju fizička lica koji obavljaju trgovačku djelatnost i koji ispunjavaju slijedeće opće kriterije: da je djelatnost registrovana kao trgovina na malo ličnim radom - trgovac pojedinac, a u skladu sa Zakonom o unutrašnjoj trgovini FBiH („Službene novine Federacije BiH", br. 40/2010 i 79/2017) na području općine Centar Sarajevo; da imaju otvoren i aktivan račun u banci koji se vodi na ime registrovane djelatnosti i da je sjedište djelatnosti registrovano na području ove općine; da je djelatnost registrovana najkasnije do dana objave javnog poziva kao osnovno zanimanje.

 

Finansijska sredstva će biti dodijeljena u skladu sa raspoloživim sredstvima Budžeta Općine Centar Sarajevo u iznosu do 400 KM po prijavi.

 

Zahtjev/prijavu zainteresovani mogu zajedno sa potrebnom dokumentacijom u zatvorenoj koverti podnijeti direktno na protokol Općine Centar ili preporučeno putem pošte na adresu: Općina Centar Sarajevo, Služba za LER i mjesnu samoupravu (Mis Irbina 1, 71000 Sarajevo), sa naznakom „Javni poziv za dodjelu finansijskih sredstava namijenjenih podršci poslovanja fizičkih lica koji obavljaju trgovačku djelatnost (trgovina na malo ličnim radom - trgovac pojedinac) na području općine Centar Sarajevo za 2022. godinu.“

 

Javni poziv je otvoren do 20. oktobra 2022. godine. Nakon ovoga roka zaprimljeni zahtjevi neće biti uzeti u razmatranje.

 

Sve dodatne informacije vezane za javni poziv mogu se dobiti svakim radnim danom putem sljedećih brojeva telefona: 033/223-269 i 033/562-389.

 

Javni poziv zajedno sa prijavnim i izvještajnim obrascima moguće je  preuzeti na sljedećem linku: https://www.centar.ba/stranica/javni-pozivi-euprava.

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti