Dva festivala u Centru kulture i mladih u oktobru

Uprava Javne ustanove „Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo“ je, u saradnji sa umjetnicima i drugim institucijama kulture, za ovaj mjesec pripremila bogat program za djecu, mlade i sugrađane.
Dva festivala u Centru kulture i mladih u oktobru

Mjesec oktobar će biti u znaku dva festivala „Hajde svijete budi dijete“ i Festival bajke za djecu i odrasle.

 

Trinaesti po redu festival „Hajde svijete budi dijete“ posvećen najmlađima biće održan od 17. do 21. oktobra predstavama i radionicama. Predstava „Psić boje neba“- Bosanskog narodnog pozorišta iz Zenice će otvoriti festival.  Ova predstava za najmlađe biće izvedena 17. oktobra u 12 sati. Istog dana biće održana radionica „Vanja&Party time“ – modeliranje balona“ sa počekom u 14 sati. U utorak, 18. oktobra u 11 sati, biće odigrana predstava „Ako pčele odu“, dok će radionice plesa, slikanja i crtanja biti održane istog dana sa početkom u 13 sati. Mašino pozorište iz Beograda dolazi kao gost festivala sa predstavom „Ljepotica i zvijer“. Predstava će biti odigrana u srijedu 19.oktobra u 11 sati. Radionica Mozgaonica će također biti održana istog dana u 13 sati. Četvrtak je rezervisan za Lutkarsko kazalište iz Mostara sa predstavom „Karius i baktus“ sa početkom u 12 sati, dok će radionica „Vuneno pozorištance“ biti održana u 14 sati istog dana. Kazalište slijepih i slabovidnih „Novi život“ iz Zagreba sa predstavom „Bijeli klaun“ u 11 sati i književna radionica za djecu „I životinje maštaju, zar ne?“ u 13 sati, zatvorit će ovogodišnji Dječiji festival.

 

Osmi po redu Festival bajke za djecu i odrasle biće održan u periodu od 22. do 30. oktobra. Kao i do sada, programski sadržaji Festivala biće u znaku pripovjedačkih predstava za djecu i odrasle, radionica, seminara, promocija...

 

U srijedu 12. oktobra scena u Jelića 1 biće obilježena deseta godišnjica na sceni predstave „Cosa Nostra“ u izvođenju Minke Muftić i Belme Salkunić. Predstava počinje u 20 sati. Članovi kultne predstave „Prah“ će u petak 14. oktobra ove godine gostovati na Pozorišnom festivalu „Dani Zorana Radmilovića“, koji se održavaju na sceni Narodnog pozorišta Timočke Krajine „Zoran Radmilović“ u Zaječaru. Ansambl ove predstave 28. oktobra gostuje na Susretima kazališta BiH u Brčkom.

 

Polaznici škole baleta će u petak 21. oktobra sa početkom u 17 sati izvesti dječiju „Maskenbalsku priču“.

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti